FTX’in eski baş avukatı, SBF davasında ABD ile işbirliği yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çöken kripto borsası FTX’te üst düzey uyum şefi olarak görev yapan avukat Daniel Friedberg’in, FTX çöküşünü soruşturan ABD savcılarıyla işbirliği yaptığı bildirildi.

Reuters’in bildirdiğine göre Friedberg, ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı (SDNY) ofisinin 22 Kasım’da düzenlediği iki düzine müfettişle yaptığı toplantıda FTX hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Raporda ayrıca, söz konusu toplantıya Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan yetkililerin katıldığı belirtildi.

Friedberg, toplantıda savcılara FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in illegal iş planını finanse etmek için müşteri fonlarını kullanması hakkında bildiklerini paylaştı. Ayrıca Bankman-Fried’in yatırım fonu Alameda Research’ün nasıl çalıştığına dair ayrıntıları da paylaştı.

Ayrıca Friedberg’in, Bankman-Fried’in ekim ayındaki duruşmasına hükümet tanığı olarak davet edilmeyi beklediği bildiriliyor. Friedberg şimdiye kadar suçlanmadı veya kendisine cezai soruşturma altında olduğu da söylenmedi.

Friedberg, her ne kadar ABD makamlarının Bankman-Fried davasıyla ilgili daha fazla ayrıntıya ulaşmasına yardım etmeye istekli olsa da, aynı zamanda bazı kişisel bilgileri halktan saklamak için de önlemler aldı.

Friedberg, FTX çöktükten kısa bir süre sonra çevrimiçi poker dolandırıcılığı UltimateBet ile ilişkisi olduğunu gösteren raporlar arasında bulunan LinkedIn profilini sildi. Avukatın, UltimateBet’te genel danışman olarak görev yaptığı ve 2008’de bu firmanın hile skandalını örtbas etmede rol oynadığı da bildirildi.

Bazı raporlar Friedberg’in Mart 2020’de FTX’e katıldığını öne sürerken, diğer taraftan Bankman-Fried’in 2019’da “en başından beri FTX’in hukuk danışmanı,” olduğunu iddia ettiği bildirildi. Tüm bunların yanı sıra Friedberg’in, ayrıca ilk kez 2017’de Alameda’yı yönetme konusunda Bankman-Fried’i dış danışman olarak temsil ettiği de bildirildi.

Daniel Friedberg’in LinkedIn profili silindi. Kaynak: Poker Haberleri

Reuters’in kaynaklarına göre Friedberg ayrıca Bankman-Fried’in üst düzey yöneticilere FTX’in neredeyse parasının bitmek üzere olduğunu açıklamasından bir gün sonra, 8 Kasım’da FTX’teki görevinden istifa etti.

İlginizi Çekebilir: ABD’li yetkililer FTX’e bağlı 56 milyon Robinhood hissesine el koyacak

Bankman-Fried, daha önce de bildirildiği üzere 3 Ocak’ta para transferi dolandırıcılığı, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve kampanya finansmanı yasaları ihlalinin de dahil olduğu FTX’in çökmesiyle ilgili suçlamalarda suçsuz olduğunu iddia etti. FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, aralık ayında federal dolandırıcılık suçlamalarından suçlarını kabul etmişti. Her ikisi de şu anda SDNY ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bankman-Fried soruşturmasıyla işbirliği yapıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in eski baş avukatı, SBF davasında ABD ile işbirliği yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!