İsrail’in Finans Otoritesinden Kripto Paralar İçin Regülasyon Önerisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’deki finans piyasalarını düzenleyen kurum, kripto paraların ülkenin mevcut finansal regülasyon çerçevesine dahil edilmesini öneriyor.

İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi (ISA), ülkedeki menkul kıymet tanımının kripto paraları da kapsayacak şekilde genişletilmesini öneriyor.

ISA, kripto paralarla ilgili sunduğu bu öneride FTX’in geçtiğimiz yıl yaşadığı çöküşe ve onun gibi iflas etmiş Celsius’a değindi. ISA ayrıca lending platformu Celsius’un İsrail çıkışlı olduğunu vurguladı.

Menkul Kıymetler Otoritesi, kripto paraların menkul kıymet regülasyonlarıyla aynı çerçeveye alınması halinde ülkedeki yatırımcıların, piyasadaki çeşitli risklerden korunabileceğini düşünüyor.

ISA tarafından sunulan öneri, 12 Şubat tarihine kadar kamuoyuna açık olacak. Bu önerilerin uygulamaya konması halinde, ülkedeki şirketlere bu regülasyonlara uymaları için altı ay süre tanınacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsrail’in Finans Otoritesinden Kripto Paralar İçin Regülasyon Önerisi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!