Hindistanlılar, Ülkedeki Kripto Para Vergisine İşte Böyle Tepki Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan hükümeti, ülkedeki kripto para vergisini uygulamaya koyduktan sonra ülkeden yüklü miktarda para çıkışı oldu.

Esya Centre tarafından yapılan bir araştırmaya göre Hindistanlılar, kripto paralara karşı katı bir vergilendirme uygulanmaya başladıktan sonra ülkedeki yerel borsalardan uluslararası borsalara toplamda 3,8 milyar dolardan fazla para gönderdi.

Başbakan Narendra Modi yönetimindeki hükümet, 1 Şubat tarihinde kripto para işlemlerinden elde edilen kazançlara %30; kripto paralarla yapılan her işlem için de %1’lik bir vergi getirmişti.

Bu vergilerden ilki 1 Nisan, diğeri ise 1 Temmuz tarihinde uygulamaya girdi.

Esya Centre tarafından yapılan araştırmaya göre %1’lik vergi kesimi uygulanmaya başladıktan sonraki ilk dört ay içerisinde, ülkedeki kripto para borsalarının işlem hacminde %81 oranında düşüş yaşandı.

Ülkedeki en büyük kripto para borsalarından WazirX’in CEO’su Nischal Shetty, bu vergiler uygulanmaya başladıktan sonra, insanların “kripto paradan uzaklaşmayacağını, bunun yerine yurt içindeki sistemden kaçmanın yollarını bulacağını” söylemişti.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistanlılar, Ülkedeki Kripto Para Vergisine İşte Böyle Tepki Verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!