Hacker’lar, GMX balinasından 3,5 milyon dolar değerinde varlık çaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılıklar ve hack’lerle dolu 2022 yılının ardından, bilgisayar korsanları 2023’te de tam gaz dolandırıcılık faaliyetlerine devam ediyor. Merkeziyetsiz Finans’ın (DeFi) korkulu rüyası hacker’lar yine iş başında. Siber saldırganlar, bir DeFi protokolü olan GMX’in yerel kripto para birimini tutan bir balinadan milyonlarca dolar değerinde varlık çaldı.  

Pek çok topluluk üyesi, 3 Ocak tarihinde GMX token’larında şüpheli hareketlere rastladı. Bununla birlikte güvenli şirketleri Certik ve PeckShield, bir GMX balinasından 3,4 milyon dolar değerinde GMX token’ının çalındığı bir saldırı tespit etti. 

Veri analiz platformu Lookonchain’e göre, bilgisayar korsanları 82.519 adet GMX token’ın kontrolünü ele geçirdi ve varlıkları 2.627 Ethereum (ETH) karşılığında sattı. Daha sonrasında ise Hop Protocol ve Across Protocol aracılığıyla Ethereum ağına çapraz zincirleme yapıldı. 

Hacker’ın cüzdan adresi. Kaynak: Etherscan

Siber saldırının gerçekleşmesiyle, GMX fiyatı ani bir şekilde 38 dolar seviyesine geri çekildi. Haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla GMX şu anda 41 dolar seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor. Ayrıca GMX’deki anlık fiyat düşüşü, topluluk üyelerinin endişeye kapılmasına neden oldu. Bir kullanıcı ise GMX’in fiyat grafiğini paylaşarak “GMX’e ne oldu?” ifadeleriyle ‘tweet’ attı.

What just happened to #gmx ?#crypto #blockchain #btc #eth #sol #playtoearn #Metaverse pic.twitter.com/ivHqgYPDu9

— Crypto News Today (@Crypto_news2021) January 3, 2023

2023 yılının ilk hack’i GMX’te meydana gelmedi 

Bununla birlikte siber saldırganlar yeni yılın ilk günlerinden itibaren iş başındaydı. 1 Ocak tarihinde Bitcoin çekirdek geliştiricisi Luke Dashjr, hacker’ların bir şekilde kendi PGP (Pretty Good Privacy) anahtarını ele geçirdiklerini iddia etmişti. Bunun üzerine kripto topluluğundan pek çok insan bireysel saklama cüzdanlarının da güveli olmayabileceği konusunda endişelerini dile getirmeye başladı. Ayrıca, topluluk üyelerinin kafalarında ise bir Bitcoin geliştiricisi kendi varlıklarını koruyamıyorsa, sıradan yatırımcıların fonlarını nasıl koruyacaklarına ilişkin sorular belirmeye başladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hacker’lar, GMX balinasından 3,5 milyon dolar değerinde varlık çaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!