Avustralya, 4. en büyük kripto ATM merkezi oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC)’yi yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvador, Avustralya’nın 2023 yılına girerken 216 ATM kaydetmesiyle beraber toplam kripto ATM sayısına sahip olan ülkeler sıralamasında geriledi.

Başkan Nayib Bukele, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kurma çabası kapsamında ülke çapında 200’den fazla kripto ATM kurmaya karar vermişti. Bu adım, El Salvador’u Eylül 2021’de ABD ve Kanada’dan sonra üçüncü en büyük kripto ATM merkezi haline getirirken, İspanya ve Avustralya 2022’de El Salvador’un ATM sayısını geride bıraktı.

Cointelegraph, Ekim 2022’de İspanya’nın 215 kripto ATM kurduktan sonra üçüncü en büyük kripto ATM merkezi haline geldiğini bildirmişti. İspanya ATM kurulumu yolculuğuna devam etti ve bu yazının yazıldığı esnada 226 kripto ATM’si bulunuyor. El Salvador’un, ülkelerin sahip olduğu toplam ATM sıralamasındaki dördüncülüğü, Avustralya’nın sonraki aylarda oyunu hızlandırmasıyla kısa sürdü.

CoinATMRadar’dan alınan veriler de 2022’nin son üç ayında Avustralya’nın 99 kripto ATM’si kurduğunu doğruladı. Avustralya, 1 Ocak 2023 itibarıyle 219 aktif kripto ATM’si kaydetti ve bu yazının yazıldığı esnada El Salvador’u 7 ATM ile geride bıraktı.

Avustralya, dünya çapında kripto ATM kurulumlarının yüzde 0,6’sını temsil ediyor ve bu oran, Asya’nın 312 ATM’lik kripto ATM kurulumunu devralmak için iyi bir konumda bulunuyor. Dünya çapındaki toplam kripto ATM sayısı 38.602 iken, bunun 6.071’i sadece 2022 yılında kuruldu.

İlginizi Çekebilir: ABD’nin Florida eyaleti, kripto merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyor!

Diğer taraftan Nijerya’nın, eNaira isimli kurum içi bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) benimsemeyi dayatma çabaları ise, hükümeti ATM’den nakit çekme işlemlerini haftada 225 ABD dolarına denk gelen 100.000 naira ile sınırlamaya zorladı.

Bankacılık denetimden sorumlu yönetici Haruna Mustafa da konu hakkında, “Müşteriler, bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek için İnternet bankacılığı, mobil bankacılık uygulamaları, USSD, kartlar/POS ve eNaira gibi alternatif yolları kullanmaya teşvik edilmeli,” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avustralya, 4. en büyük kripto ATM merkezi oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!