Sam Bankman-Fried dolandırıcılık suçlamalarını reddedecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in 3 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan duruşması merakla bekleniyor. Şu anda 250 milyon dolar kefalet ile ailesinin yanında kalan Bankman-Fried, iddialara göre FTX ve Alameda Research ile ilgili suçlamaları kabul etmeyecek. 

Reuters tarafından yayınlanan bir habere göre, SBF’nin duruşma esnasında kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarını reddetmesi bekleniyor.  

Bununla birlikte ABD’deki yasalara göre, davalılar ilk mahkeme duruşmalarında suçsuz olduğunu iddia etme hakkına sahip olurlar ve savunmalarını zamanında değiştirmelerine izin verilir. 

Sam Bankman-Fried’in tutuklanma süreci 

SBF, ilk olarak 12 Aralık tarihinde ABD Hükümeti’nin talebi üzerine Bahamalar’da yetkililer tarafından tutuklandı. Bankman-Fried, ABD’ye iade edilme sürecine kadar Bahamalar’ın yerel hapishanesi olan Fox Hill’de tutuldu. Daha sonrasında ise Bankman-Fried, ABD’ye iade edilme belgelerini amzaladı. SBF, ABD’ye iade edilmesinin ardından, 250 milyon dolar kefalet ile bir dizi denetimlere tabi tutulması koşuluyla serbest bırakıldı. 

Öte yandan FTX’in kardeş şirketi Alameda Research cüzdanlarında beklenmedik bir hareketlenme meydana geldi. Alameda cüzdanlarında söz konusu hareketlilik ise toplulukta endişelerin oluşmasına neden oldu. Kripto topluluğundan pek çok kişi cüzdanlardaki hareketlenmenin bir saldırıya benzediğini iddia etti. Ancak kimileri de SBF’nin kefaletle serbest bırakılmasından yalnızca birkaç gün sonra Alameda cüzdanlarındaki hareketlilikteki tesadüfe dikkat çekti. 

Bunun üzerine Bankman-Fried konuya ilişkin yanıt verme konusunda gecikmedi. Kefaletle serbest bırakılmasının ardından ilk defa Twitter üzerinden gönderi paylaşan SBF, Alameda cüzdanlarında meydana gelen fon transferlerinin kendsiyle bir alakası olmadığını belirtti. Bankman-Fried, ayrıca “Alameda cüzdanlarında fonları harekete geçiren ben değilim. Varlıkları ben transfer etmedim, istesem de edemem. Bu işlemlerin hiçbirine erişimim yok” açıklamalarında bulundu.

None of these are me. I’m not and couldn’t be moving any of those funds; I don’t have access to them anymore.https://t.co/5Gkin30Ny5

— SBF (@SBF_FTX) December 30, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried dolandırıcılık suçlamalarını reddedecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!