SBF, suçlamlara karşı çıkarsa savcılarla anlaşmaya varamayabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in yaklaşan duruşmasına ilişkin merak ve endişe artmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Bankman-Fried’in 3 Ocak tarihinde duruşmaya çıkması bekleniyor. SBF’nin iki elektronik dolandırıcılık ve altı komplo suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu biliniyor. Cointelegraph Türkiye’nin 29 Aralık’ta bildirdiği gibi, SBF’nin söz konusu suçlamlara, karşı çıkması bekleniyor. Ancak yeni gelen haberlere göre ise Bankman-Fried yargılanmayı kabul etmek yerine suçlamalara karşı çıkarsa, suçlamaların üstesinden gelemeyebilir.

Buchanan Ingersoll ve Rooney’nin Blokzincir ve Kripto Varlıkları uygulama grubunun avukatı Mark Kasten, ocak ayının ilk günlerinde duruşmaya çıkacak olan SBF’nin, suçlamaları reddettiği takdirde savcıların gözünde olumlu bir intiba bırakmayacağını belirtti. Buna ek olarak Kasten, Bankman-Fried’in karşı çıkmaya devam ettiği sürece savcılarla olumlu bir anlaşmaya da varamayabileceğini belirtti. 

Cointelegraph ile bir röportaj gerçekleştiren Kasten, SBF’nin duruşmasına ve savcılara ilişkin birkaç yorumda bulundu. Kasten, hükümetin genellikle sanığın adli davayla ilgili başkalarının kovuşturulmasına yardımcı olmasını beklediğini belirtti. Kasten, “Ancak SBF’nin parmağını kimseye doğrultması pek olası görünmüyor” ifadelerini kullandı. 

Kasten, ayrıca Bankman-Fried’in Caroline Ellison ve Gary Wang gibi savc-sanık anlaşmasına da gidebileceğini belirtti.  

Öte yandan Sam Bankman-Fried, şu anda müşterileri dolandırmak için komplo, menkul kıymet dolandırıcılığı, emtia dolandırıcılığı, kara para aklama ve siyasi kampanya finansmanı yasalarının ihlali gibi suçlamalarla karşı karşıya. Eski CEO’nun tüm bu suçlamalardan suçlu bulunduğu senaryoda ise 115 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. 

Son olarak, Sam Bankman-Fried’in davasına yargıç Ronnie Abrams’ın bakması gerekiyordu. Ancak Abrams’ın çıkar çatışmaları sebebiyle davadan geri çekilmişti. Abrams’ın yerine ise 27 Aralık tarihinde Yargıç Lewis Kaplan atandı. Bununla birlikte 3 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen duruşmaya yargıç Kaplan bakacak. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF, suçlamlara karşı çıkarsa savcılarla anlaşmaya varamayabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!