TCMB, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel olarak devam eden kripto para düzenleme çalışmaları tüm hızıyla dürüyor. Bazı ülkeler CBDC ve stablecoin arasındaki tartışmaları sürdürürken, bazı ülkeler de seçeneklerden biri üzerinde çalışmalarını hızlandırıyor. Bu nokta düzenleyicilerin en çok üzerinde durduğu sistem ise şüphesiz CBDC’ler. 

Ülkelerin merkez bankalarına bağlı olan bu varlıklar, bir süredir düzenleyicilerin tartışma konusu olurken, bazı ülkelerden de somut çalışmalar gelmeye başladı. Son olarak ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası Ağı hakkında ilk basın açıklamasını yayımladı. Yapılan açıklamalarda Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası Ağı üzerinde ilk başarılı işlemi gerçekleştirdi

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan CBDC’ler uzun zamandır düzenleyiciler tarafından araştırılıyor ve test ediliyor. Bu noktada uzun zamandır üzerinde çalışmalar yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, CBDC alanındaki ilk basın duyurusunu gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

 

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) öncülüğünde yürütülmekte olan Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamında, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. TCMB, teknoloji paydaşları ile birlikte yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testlerine 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam edecektir. Yapılan testler sonucu elde edilen bulgular geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile kamuoyu ile paylaşılacaktır”

Diğer taraftan yapılan basın duyurusunda dikkat çeken bir diğer nokta, Dijital Türk Lirasının 2023 yılında seçili banka ve finansal teknoloji firmaları katılımlarıyla genişletilecek olması oldu. Yapılan basın duyurusunda Dijital Türk Lirası’nın hukuki boyutuna da değinildi:

 

Dijital Türk Lirası’nın hukuki boyutuna yönelik çalışmalar, dijital kimliklendirmenin proje için kritik öneme haiz olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, 2023 yılı boyunca Dijital Türk Lirası’nın teknolojik gereksinimlerinin yanı sıra iktisadi ve hukuki çerçevesine dair çalışmalara da öncelik verilecektir
 

Son olarak CBDC’lerin bir merkez bankasının, dijital bir para birimi olarak, kendi para biriminin dijital bir versiyonunu dağıtık defter teknolojisi ile birlikte kullanması olduğunu belirtelim. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TCMB, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!