Eski hapishane mahkumundan Sam Bankman-Fried’e tavsiye

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce hapishanede mahkûm olmuş, Pharma Bro takma ismini kullanan Martin Shkreli, FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’e federal hapishanede hayatta kalma konusunda birtakım tavsiyelerde bulundu. 

Shkreli, 2018 ve 2020 yılları arasında menkul kıymet dolandırıcılığı nedeniyle 4 yıl hapis yattı. Şimdi ise Shkreli, kefaletle serbest bırakılan Bankman-Fried’in hapishane koşullarına ayak uydurabilmesi için saçlarını kazıması, sesini daha fazla kalınlaştırması ve çete kültürünü benimseyip rap müziğine alışması gerektiğini söyledi.  

Eski hapishane mahkûmu 23 Aralık’ta kripto podcast’i Unchained’in 23. bölümünde, SBF’nin kendisini hapishane için yeniden şekillendirmesi gerektiğini öne sürdü. 

SBF getting prison survival advice from Martin Shkrelihttps://t.co/wvfZJJH2Ux pic.twitter.com/zrRmQuaRhK

— Liron Shapira (@liron) December 25, 2022

Shkreli, “Sam, hapishaneye kolay kolay alışabilecek biri değil. Bu tarz yerlere çok fazla testosteron hâkim” ifadelerini kullandı. Shkreli dolayısıyla SBF’nin böyle bir ortama alışması için çok çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. 

Shreli, SBF’nin saçlarını kazıması ve sesini daha fazla kalınlaştırmasının yanı sıra, çok hızlı bir şekilde arkadaş edinmesi ve hapishane sisteminin kültürüne uyum sağlaması gerektiğini söyledi. Shkreli, örneğin Bankman-Fried’in hapishanede kimseye Stanford Üniversitesi mezunu olduğu söylememesi gerektiğinin altını çizdi. 

“SBF, ayrıca sokak ve suç kültür hakkında hiçbir şey bilmiyor. Kendisine tavsiyem bu kültürleri olabildiğince çabuk kapmasıdır. Olabildiğince hızlı bir şekilde rap müzik dinlemeye başlaması ve çete kültürünü benimsemesi gerekiyor.” 

Eski mahkûm Shkreli, “Bu söylediğim şeyler komik geliyor olabilir, ancak hayat kurtaracak tavsiyeler” diye ekledi.  

Bununla birlikte daha önce hapishanede vakit geçirmiş ve 1989 yılında kurulan Crazie Eddie şirketinin eski CFO’su Sam Antar da Bankman-Fried’e tavsiyelerde bulundu. Antar, “Hazır kefaletle serbest bırakılmışken kaç. Çünkü seni yalnız bir defa asabilirler” ifadelerini kullandı. 

Memo to Sam Bankman-Fried @SBF_FTX: I have just one piece of advice for you.

JUMP BAIL AND RUN!

Better to lose $250 million to gain your freedom than spend two decades or more in prison. I’ll give you the same advice my criminal lawyer gave me, “They can only hang you once.” https://t.co/FtOES1oaUW

— Sam E. Antar (@SamAntar) December 23, 2022

Hapishanede mahkûm olma konusunda tecrübeli olan Shkreli, kriptonun kötü aktörleri için pek çok tavsiye ve taktik geliştirmiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz ay UpOnlyTV podcast’ine Terra/LUNA kurucusu Do Kwon ile birlikte katılan Shkreli, Kwon’a şunları söyledi: 

“Bilmeni isterim ki hapishane çok kötü bir yer değil, dünyanın en kötü şeyi değil. Bu yüzden endişelenme. Umarım başına böyle bir şey gelmez, ama gelirse de o kadar da kötü bir yer değil.” 

Kwon ise Shkreli’ye, “Bildiğim iyi olduğu” yanıtını verdi. 

Son olarak Samuel Bankman-Fried’in, ocak ayında yeniden mahkelemelere çıkmaya başlayacağı bildirildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Eski hapishane mahkumundan Sam Bankman-Fried’e tavsiye
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!