Kripto milyarderleri mart ayından beri 116 milyar dolar kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Forbes’ın yaptığı son tahminlere göre, kripto sektörüne hakim olan ayı piyasası ve iflas dalgası, son dokuz ayda kurucuların ve yatırımcıların cebinden 116 milyar doların çıkmasına neden oldu.

Bu kayıp, mart ayından beri servetlerinin yarısından fazlasını kaybeden 15’ten fazla kişiyle beraber sektördeki 17 kişinin birleşik kişisel öz sermayesini temsil ediyor. Sonuç olarak kripto milyarderleri listesinden 10 isim çıkmış oldu.

En büyük kayıplardan biri Binance CEO’su Changpeng Zhao ile ilişkilendirildi. CEO’nun mart ayında kripto borsasındaki yüzde 70 hissesinin değeri 65 milyar dolardı, ancak şu anda bu rakam 4,5 milyar dolar civarında.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un net serveti mart ayındaki 6 milyar dolardan şu anki 1,5 milyar dolara geriledi. Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen’in serveti 4,3 milyar dolardan 2,1 milyar dolara düşerken, Gemini’den Cameron ve Tyler Winklevoss’un serveti ise mart ayında 4 milyar dolardı, ancak şimdi her birininki 1,1 milyar dolar değerinde.

Milyarder statüsünü kaybedenler arasında, mart ayındaki servetleri sırasıyla 24 ve 5,9 milyar dolar olan, ancak aralık ayında 0’a düşen FTX kurucu ortakları Sam Bankman-Fried ve Gary Wang da bulunuyor. Forbes’a göre Digital Currency Group’un kurucusu ve CEO’su Barry Silbert’in 3,2 milyar dolarlık serveti de FTX’in çöküşünün neden olduğu krizin bir sonucu olarak kaybedildi.

Eski milyarderler arasında kripto yazılım firması Alchemy’den Nickel Viswanathan ve Joseph Lay, OpenSea’den Devin Finzer ve Alex Atallah, Coinbase’den Fred Ehrsam, Microstrategy’nin kurucusu Michael Saylor ve risk sermayedarı Tim Draper da bulunuyor.

Cointelegraph’ın da bildirdiğine göre, FTX krizi yatırımcı güvenini sarstığı ve sektör genelinde bir likidite krizi yarattığı için kripto para birimlerine yönelik ayı piyasasının yakında sona ermesi pek olası değil. Sonuç olarak piyasadaki düşüşün 2023’ün sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto milyarderleri mart ayından beri 116 milyar dolar kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!