SBF’nin hapishane günlerinin zorlu geçmediği ortaya çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Bahamalar Polis Teşkilatı tarafından 13 Aralık tarihinde tutuklandı. Bankman-Fried, duruşma ve ABD’ye iade tarihine kadar Bahamalar’ın kötü şöhretli hapishanesi Fox Hill’de tutuldu. Ancak SBF’nin mahkûmiyet günlerinin pek de zorlu geçmediği ortaya çıktı. 

Bloomberg’e göre, Sam Bankman-Fried’in tuvalete, suya, televizyona, yerel gazetelere, bulmacalara, vegan yiyeceklere ulaşabildiği ve daha birçok avantaja sahip olan bir bölümde tutuldu. İsmini vermek istemeyen bir hapishane memuru, Bankman-Fried’in hapishanedeki günlerini televizyon izleyerek ve hakkında çıkan haberleri okuyarak geçirdiğini söyledi. 

Görünüşe göre SBF’nin hapishane deneyimi, derme çatma kartonlar kullanarak yerde uyumak zorunda kalan, aşırı kalabalık, kötü havalandırılan ve sıçan istilasına uğramış hapishane hücrelerindeki şartlara katlanan diğer pek çok mahkumlara nazaran çok daha farklı oldu. Diğer mahkumların aksine, SBF’nin dört tarafı korumalarla sarılı bir revirde karyolada uyuduğu belirtildi. 

ABD’nin 2021 insan hakları raporuna göre Dışişleri Bakanlığı, Fox Hill’deki koşulların sert olduğunu belirtmişti. Araştırmalara göre, hapishanenin gereğinden fazla kalabalık olduğu, mahkumların kötü bir şekilde beslendikleri ve yetersiz hijyen ve tıbbi bakımın olduğu ortaya çıktı. Raporda ayrıca hapishane gardiyanları tarafından fiziksel istismar vakaları olduğu da iddia edildi. 

Rapora göre, erkekler için olan güvenlikli hücreler neredeyse 2’ye 3 metre olarak ölçüldü. Bu hücrelerin içerisinde yaklaşık 6 kişinin tutulduğu ve minder veya tuvalet tesisi olmadığı kaydedildi mahkumların dışkılarının ise kovalar ve süpürgeler ile temizlendiği belirtildi. Rapor, genel olarak mahkumların yatak olmamasından dolayı şikayetçi olduklarını belirtti. Kimi mahkumlarda yatak olmadığından ve yerde yatma zorunda kaldıklarından vücutlarında yaraların çıkmaya başladığı ortaya çıktı.

The Office of the Attorney General of The Bahamas announced the extradition to the United States of Sam Bankman-Fried (“SBF”), the former CEO of FTX. SBF will depart from The Bahamas for the United States tonight. pic.twitter.com/WttWmNpIw4

— Latrae L. Rahming (DOC) (@latraelrahming) December 21, 2022

İlginizi çekebilir: Caroline Ellison, itiraf pazarlığıyla 110 yıl hapisten kurtulabilir  

Bilindiği üzere SBF 22 Aralık’ta Bankman-Fried’in ABD’ye iade edilmek üzere hazırlıklarının başladığı bildirildi. Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder ise Bankman-Fried’in 22 Aralık gecesi Bahamalar’dan ABD’ye hareket edeceği planlarını doğruladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF’nin hapishane günlerinin zorlu geçmediği ortaya çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!