Brezilya Başkanı, kriptolara ilişkin yasa tasarısını onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevcut ayı piyasasına rağmen her geçen gün kripto benimsemeleri ve endüstrinin popülerliği artmaya devam ediyor. Bununla birlikte pek çok ülke de kripto alanında ön saflarda yer almak adına yenilikçi hareketlerde bulunuyor ve kriptoları yasal hale getirip düzenleyici çerçeveler oluşturuyor. Bu ülkelerden bir tanesi ise Brezilya oldu. 31 Aralık’ta görevinden ayrılacak olan Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, kriptoların ülke içinde bir ödeme yöntemi olarak kullanımını yasallaştırmayı amaçlayan bir yasa tasarısı imzaladı. 

Brezilya Hükümeti’nin resmi dergisi, 22 Aralık tarihli yayımında, Bolsonaro’nun bürosu cumhurbaşkanının, ülkenin Temsilciler Meclisi’nin onaylamasının ardından yasa tasarısını imzaladığını açıkladı. Bildiriye göre, yasama organı, kripto ödemelerine ilişkin yasa tasarısının son halini 29 Kasım tarihinde başkanın masasına göndermişti.

Tasarıya göre Brezilya vatandaşları, El Salvador’da olduğu gibi Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kullanamayacak. Ancak tasarı, Brezilya’da yasal ödeme yöntemlerinin tanımı altında pek çok dijital para birimini kapsıyor. Söz konusu tasarı, sanal varlık hizmet sağlayıcıları için de bir lisans rejimi oluşturuyor ve dijital varlıklar aracılığıyla dolandırıcılık faaliyetlerine karşı da birtakım maddeler içeriyor. 

Bununla birlikte Bolsonaro, gerçekleştirdiği duyuruda kripto varlıkların denetlenmesine ilişkin hangi kurumun ilgili olacağını açıklamadı. Ne var ki, ABD gibi menkul kıymetler olarak kabul edilen dijital varlıklar, Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun düzenleyicisinin kanatları altında denetlenmesi bekleniyor.  

Öte yandan tasarısının 180 gün içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra da Breziya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun önümüzdeki birkaç gün içerisinde görevinden ayrılması bekleniyor. Açıklalara göre ise Jair Bolsonaro’nun görevini, 1 Ocak itibarıyla Luiz Inácio Lula da Silva üstlenecek. 2003 ila 2010 yılları arasında devlet başkanlığı görevini üstelenen Lula da Silva, ayrıca kripto paralara karşı olumlu yaklaşımlarıyla da tanınıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Brezilya Başkanı, kriptolara ilişkin yasa tasarısını onayladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!