Binance’ten FUD sorununa ilişkin açıklama geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, FTX’in çöküşüyle birlikte bir süredir FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) sorunlarıyla uğraşıyor. Şimdi ise şirket resmi blog sayfası üzerinden mevcut sorunlara ilişkin bir makale yayınladı. 

Binance, 22 Aralık tarihli blog gönderisinde şirketi temize çıkarmak adına yedi önemli sorun hakkında Çince bir makale yayınladı. Haberin çeviri yayın saati itibarıyla da makalenin çevrilmiş versiyonu mevcut değildir. 

Şirket, ilk olarak aralık ayının başlarında platformda USDC çekim işlemlerinde meydana gelen soruna değindi. Kripto borsası bu durumu borsanın stablecoin rezervlerini BUSD’de konsolide etmesiyle token takasına dönüşüm döneminde yapıldığını açıklığa kavuşturdu. 

İkinci olarak şirket, para çekme işlemleri adına yeteri kadar rezerve sahip olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Borsa, platformda mevcut olan tüm müşteri varlıklarının 1’e 1 oranında desteklendiğini kaydetti. Bununla birlikte Binance, bol miktarda elde ettiği işlem ücretlerinden finansal durumunun çok sağlıklı olduğunu da ekledi. CryptoQuant ise 16 Aralık’ta Binance’in rezervlerini doğrularken, FTX’le uzaktan yakından alakası olmadığını söyledi. 

“Binance, herhangi bir işlem sonucu kullanıcı fonlarını zimmetine geçirmiyor. Şirket, aynı zamanda iflas eden herhangi bir şirketin alacaklılar listesinde de bulunmuyor.” 

CryptoQuant, Mazars ve kripto şirketleriyle çalışmayı reddeden dünyanın en büyük dört denetim şirketiyle ilgili olarak şifrelenmiş zincir üstü doğrulamanın bu şirketlerin kapasitesini aşan yeni bir alan olduğunu belirtti. 

Blokzincir analiz sağlayıcısı, bu denetimlerin genellikle rezerv varlıklarını doğrulamadan, borsada işlem gören şirketin mali durumunu hedef aldığının altını çizdi. 

Öte yandan Mazars, Binance ile artık çalışmayacağını açıklamasının ardından, resmî web sitesindeki borsaya ilişkin rezerv kanıtı verilerini sildi. Bunun üzerine Binance, halka açık bir şirket olmadığından, aksine özel bir şirket olduğundan finansal bilgi ve verilerinin paylaşılmasının zorunlu olmadığını açıkladı. 

Şirketten konuya ilişkin şu açıklamalar geldi: 

“Faaliyet gösterdiğimiz her ülkede, yerel düzenlemelerin gerektirdiği kadar operasyonel ve finansal bilgilerimizi zaten paylaştık ve paylaşmaya da devam ediyoruz.” 

Binance, Reuters’ın ABD Adalet Bakanlığı’nın şirketi araştırdığına dair raporlarına istinaden konuştu. Borsadan gelen açıklamaya göre ana akım medya şirketi bir süredir saçma raporlarla şirketi hedef alıyor. Bununla birlikte şirket, en fazla uyumluluk lisansına Binance’in sahip olduğunu ve yine kripto suçlarıyla kendisinin mücadele ettiğini kaydetti. 

Son olarak, blog gönderisi Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun borsanın FTX’i piyasadan sildiğine ilişkin iddiaları yeniden reddetti ve “FTX bunu kendi yaptı” ifadelerini kullandı. Gönderide ayrıca Binance’in diğer kripto borsalarını bir rakip olarak görmediğini de ekledi. Borsa, “Binance, bu iddialardan daha ziyade sektörün daha fazla benimsenmesine ilişkin teşviklerde bulunuyor” ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’ten FUD sorununa ilişkin açıklama geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!