Dolandırıcılar OpenSea’deki özel NFT satışı özelliğini hedef aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT’lerin giderek popülerleşmesiyle bundan faydalanmak isteyen kötü oyuncular da daha aktif hale geliyor. Şimdi de NFT pazar yeri OpenSea’deki bir özelliğin hacklenmesi, oltalama siteleri yoluyla NFT sahiplerini tehdit ediyor.

Hırsızlık karşıtı proje Harpie, NFT kullanıcılarını OpenSea’de gas olmadan satış yapılan yani hack konusunda uyardı. Harpie’ye göre hackerlar, bu özelliği suistimal ederek milyonlarca diijital varlığı çaldı.

OpenSea’de gas olmadan satış gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların imza talebini okunamaz bir mesaj ile onaylamaları gerekiyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde okunmayan imzalar ile özel açık artırmalara da düzenleyebiliyor.

Hackers have been able to steal NFTs like magic with a little-known OpenSea feature. It’s the newest hack, and multiple millions in Apes have been lost to it already.

(1/4) pic.twitter.com/fTK20WQrgh

— Harpie (@harpieio) December 22, 2022

Oltalama siteleri bu özelliği kullanarak mağdurlardan okunmayan mesajlardan birini imzalamalarını istiyor. Harpie’ye göre bu imzalar çoğunlukla internet sitesine erişmek ve giriş yapmak için gerekli bir adım gibi gösteriliyor.

Ne var ki bu giriş mesajları, aslında mağdurun NFT’sini dolandırıcıya 0 Ether (ETH) karşılığında satmak üzere özel satış düzenlemek için atılan imzalar oluyor. İşlemin imzalanmasının ardından ilgili NFT’ler hacker’ın cüzdan adresine gönderiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dolandırıcılar OpenSea’deki özel NFT satışı özelliğini hedef aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!