Twitter’dan finans sektörüne adım! BTC ve ETH fiyat verilerini sunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, finans sektörüne ilişkin yeni bir özellik ekledi. Twitter kullanıcıları bundan sonra Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) fiyat endekslerine, arama sekmesine isimlerini ya da sembollerini yazarak ulaşabilecek. 

Twitter Business hesabı tarafından 21 Aralık’ta duyurulan yeni özelliğin bir “$Cashtags” iyileştirmesi olduğu belirtildi. 

Hesap, önünde dolar işareti ile birlikte büyük bir hisse senedi, borsa yatırım fonu ya da kripto para biriminin sembolünü bir gönderi olarak paylaşıldığında, insanların o bağlantıya tıklayarak söz konusu varlığın fiyat endekslerine ve grafiklerine ulaşabileceklerini belirtti. 

Duyurudan kısa bir süre sonra Twitter CEO’su Elon Musk, 22 Aralık’ta Twitter Business’ın duyurusunu ‘retweet’ledi ve Financial Twitter’a gelecek olan pek çok özellikten yalnızca bir tanesi olduğunu söyledi. 

One of many product improvements coming to financial Twitter!

Nice work by Twitter team. https://t.co/CKLH8OtDDW

— Elon Musk (@elonmusk) December 22, 2022

Şimdilik platformda yalnızca BTC ve ETH’nin fiyat grafiklerinin mevcut olduğu görülüyor. Diğer kripto paralar ve Musk’ın favori token’ı Dogecoin (DOGE), henüz platforma entegre edilmemiş gibi duruyor. 

Ne var ki Twitter Business hesabı, varlıkların kapsamını genişletmeyi ve önümüzdeki haftalarda kullanıcı deneyimini daha da artırmayı planladıklarını bildirdi. 

Ethereum’un (ETH) Twitter’daki 24 saatlik fiyat grafiğinin ekran görüntüsü. kaynak: Cointelegraph.

Öte yandan Cointelegraph, Twitter’ın arama sekmesine “$Bitcoin”, “Bitcoin fiyatı” ve “BTC fiyatı” gibi çeşitli varyasyonlar denedi ve sonuç alındığına şahitlik etti. Bununla birlikte aynı varyasyonlarla arama şekli, ETH için de geçerli oldu. 

Teknoloji blogger’ı Jane Mastodon, 158.700 takipçili Twitter hesabı üzerinden 21 Aralık’ta bir gönderi paylaştı ve söz konusu fiyat grafiklerinin verilerinin ticaret analiz platformu TradingView’dan çekildiğini söyledi. 

The chart is actually an image, sourced from @tradingview with URLs like:https://t.co/opD10sWnLY https://t.co/hUBbP9hpMe

— Jane Mastodon Wong (@wongmjane) December 21, 2022

Ayrıca, söz konusu fiyat grafiklerinin sol alt kısmında Robinhood’un da bir linki bulunuyor. Bu da bireysel alım satım platformu Robinhood ile Twitter’ın iş birliği gerçekleştirdiklerini ortaya koyuyor. 

Bununla birlikte kullanıcılar fiyat grafiklerinin sol altındaki Robinhood linkine tıkladıklarında borsanın sitesine yönlendiriliyor ve alım satım yapmaya teşvik edilmiş oluyorlar.  

Ne var ki ne Twitter’dan ne de Robinhood’dan ortaklığa ilişkin hiçbir açıklama gelmedi.  

BitInfoCharts verilerine göre, her gün ortalama Twitter’da 120 bin defa Bitcoin kelimesi aratıldığından Twitter’ın fiyat grafiği entegrasyonu tartışmasız Robinhood’a daha fazla trafik çekebilir. 

Ayrıca, Twitter’daki Ethereum aratmaları ise günde ortalama 25 bin civarındandır.

Aralık ayının başlarında, Twitter’ın platformdaki ödemeler için kullanılmak üzere kendi yerel kripto parasını, yani “Twitter Coin”i çıkarabileceğine dair spekülasyonlar dolaşmaya başlamıştı. Bu söylentiler ise Musk’ın Twitter’da kripto para tabanlı ödemelerin muhtemel entegrasyonu da dahil olmak üzere Twitter 2.0’ın nasıl görünebileceğine dair bir fikir paylaşmasından yaklaşık bir hafta sonra çıkmaya başladı. 

Elon Musk’ın tahtı sallantıda

Öte yandan Elon Musk’ın Twitter’daki rolü sallantıda gibi görünüyor. Bilindiği üzere Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’da bir anket başlatmıştı. Anketin konusu, Elon Musk’ın CEO’luk görevinden istifa edip etmemesiydi. Anket sonuçları ise oldukça şaşırtıcı oldu. Seçmenlerin yüzde 57,5’i “evet” oyu kullanırken, yüzde 42,5’i “hayır” ayı kullanmıştı. 

Elon Musk, çıkan sonuçlara sinirlenmiş olmalı ki, yeni bir gönderi daha paylaşarak “İşe girecek kadar aptal birini bulur bulmaz CEO’luk görevimden istifa edeceğim” ifadelerini kullanmıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Twitter’dan finans sektörüne adım! BTC ve ETH fiyat verilerini sunuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!