Kuzey Koreli hackerlar 2022’de 620 milyon dolardan fazla kripto çaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS)’in yayımladığı yeni bir basın raporuna göre Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, bu yıl DeFi platformlarından 620 milyon dolara denk gelen 800 milyar Kore wonu değerinde kripto para çaldı. Ajans ayrıca kasım ayında, ulusal ve uluslararası bilgisayar korsanlığı organizasyonları tarafından gerçekleştirilen günlük ortalama 1,18 milyon saldırıyı engellediğini açıkladı.

Bir NIS sözcüsü, yerel haber kaynağı Kyunghyang Shinmun aracılığıyla Kuzey Koreli bilgisayar korsanları tarafından DeFi istismarları yoluyla çalınan 620 milyon doların tamamının yurtdışındaki ülkelerde meydana geldiğini açıkladı ve devam etti:

“Kore’de sanal varlık işlemleri gerçek isim işlemlerine çevrildi ve güvenlik güçlendirildi, bu nedenle herhangi bir hasar bulunmuyor.”

Bu yıl DeFi istismarlarında ciddi miktarda fon kaybedildi. Kaynak: Token Terminal

Güney Kore, 2021’de müşterilerin para yatırmak veya çekmek için kripto para borsasıyla aynı bankada gerçek isimli bir hesap oluşturmasını gerektiren yeni bir müşterini tanı (KYC) kripto para alım satımı kuralını uygulamaya koydu. Bu sebeple hem bankanın hem de borsanın müşterinin kimliğini doğrulaması gerekiyor. Ayrıca borsaların faaliyete geçmeden önce Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan lisans alması gerekiyor.

Lazarus Group gibi Kuzey Koreli hacker örgütleri, bu yıl 100 milyon dolarlık Harmony saldırısı gibi birçok önemli DeFi ihlaliyle ilişkilendirildi. Uzmanlar, bu tür saldırıların uluslararası toplum tarafından uygulanan katı alım satım yaptırımları karşısında döviz rezervi oluşturmanın bir yolu olduğunu söyledi. NIS ayrıca Kuzey Kore siber saldırılarının gelecek yıl artacağı konusunda da uyarıda bulundu:

“Saldırının, savunmalar kadar yakından analiz edilmesi gerekiyor. Çünkü bir hacker örgütü, saldırıyla ilgili bütün bilgileri sahip ve bunu unutmuyor. Anlamlı bilgilere ulaşmak için çeşitli saldırganlar tarafından dağıtılan kötü amaçlı kodlarla ilgili bilgileri toplamak gerekiyor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kuzey Koreli hackerlar 2022’de 620 milyon dolardan fazla kripto çaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!