Hindistan Merkez Bankası namluyu yine kriptolara çevirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralara ve endüstrisine şüpheci bir yaklaşımıyla bilinen Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, yakın zamanda katılım sağladığı bir konferansta kripto piyasasını tartışırken sözlerini esirgemedi. Das’a göre “özel” kripto paralar bir sonraki finansal krize sebebiyet verecek. 

21 Aralık tarihinde Business Standard BFSI Insight Zirvesi’nde konuşan Das, bankalar ya da hükümet tarafından ihraç edilmeyen “özel” kripto paraların arkasında hiçbir şey olmadığını ve tamamen spekülasyonlarla yönlendirilen araçlar olduklarını belirtti. 

Das, “Kriptoların altında yatan bir değer yok. Bu varlıklar doğaları gereği makroekonomik ve finansal istikrarımız için büyük riskler taşıyor. Kripto paraların herhangi bir kamu yararına ya da amacına hizmet ettiklerine de şahit olmadım” ifadelerini kullandı. 

Shaktikanta Das Zirve’de konuşma yapıyor. Kaynak: Kamlesh Pednekar

Bu düşüncelere ek olarak Das, kriptoların Hindistan’da tamamen yasaklanmasının ileriye dönük en iyi yaklaşım olacağını öne sürdü ve ekledi: 

“Özel kripto para alım satımları, yüzde yüz bir spekülatif harekettir ve yasaklanması gerektiği görüşündeyim. Kriptoların düzenlenmesine ve büyümesine izin verilirse, bir sonraki finansal kriz, özel kripto paralar yüzünden gerçekleşecektir.” 

Kripto varlıklara ilişkin bu tarz risklere vurguda bulunan merkez bankası başkanı, kısa süre önce FTX’te meydana gelen çöküşe dikkat çekti.  

Das, konuya ilişkin “FTX borsasında gerçekleşen son olaylar da dahil olmak üzere son bir yıl içerisinde meydana gelen olaylardan sonra duruşumuz hakkında pek de fazla bir şey söylemememiz gerektiğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu. 

Das, elbette, merkez bankası dijital para birimleri konusunda çok daha olumlu tutum sergiledi ve RBI’nın dijital rupisini ayağa kaldırmak için aktif olarak çalışmalar düzenlediğinin altını çizdi.  

Öte yandan Shaktikanta Das, CBDC’lere ilişkin “İleride giderek daha fazla merkez bankasının dijital para birimlerini benimseyeceğini göreceksiniz. Hindistan ise bu yüzyılda dijital devrimin ön saflarında yer almış oldu” açıklamalarında bulundu. 

Son olarak Hindistan Merkez Bankası’nın, kronolojik olarak bakıldığında kripto para birimlerine olan tutumu hep mesafeli ve soğuktu. RBI, pek çok kripto varlıkların değerini sorguladı ve arkasında herhangi bir şeyin olmadığını söyledi. Das’ın da son yaptığı açıklamalarla birlikte, kriptolara olan bakış açısının pek de olumlu yöne doğru gittiği söylenemez. Bilindiği üzere merkez bankası, geçtiğimiz haziran ayında kripto varlıkları ve endüstrisini sistemik riskler listesinin en alt sıralarına yerleştirmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan Merkez Bankası namluyu yine kriptolara çevirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!