ABD’li Senatör stablecoin’lere ilişkin yasa tasarısı sundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dönem sonunda ABD Meclisi’nden emekli olmaya hazırlanan cumhuriyetçi senatör Pat Toomey, yeni bir tasarı üzerinde çalışıyor. Toomey, son birkaç haftasını ofiste stablecoin ödemelerine ilişkin düzenleyici çerçeve oluşturmak için yasa tasarısı hazırlamakla geçirdi.  

Toomey, 2023 yılında stablecoin mevzuatlarını yürürlüğe koymak isteyen meslektaşlarına, 2022 Stablecoin TRUST Yasası’nın bir düzenleyici çerçeve görevi göreceğini söyledi. 

Senatör, 21 Aralık tarihli bir açıklamada stablecoin’leri, para ve ödemeleri dönüştürebilecek heyecan verici bir teknolojik gelişme olarak nitelendirdi ve ekledi: 

“Stablecoinler, ABD dolarının dijital hale getirilerek küresel olarak anında işlem yeteneğine sahip ve neredeyse sıfır işlem ücreti ile geleneksel ve fiziksel ekonomide çeşitli alanlarda yayın olarak kullanılabilirler.” 

Tasarının, meclis tarafından onay alırsa stablecoinler yüksek kalitedeki likit varlıklar tarafından desteklendiği ve federal bir lisans aldıkları sürece, eyalet ve banka dışı kurumların stablecoin ihraç etmelerine izin vermesi bekleniyor.   

Tasarı, ayrıca stablecoin ihraççılarını, faiz ürünleri ve başka yollarla yatırım hizmetleri sunmadıkları ya da danışmanlık şirketi gibi davranmadıkları sürece ABD menkul kıymetler yasalarından muaf tutacak. 

Bununla birlikte söz konusu tasarıda yatırımcı korumasına da büyük ölçüde yer verildi. Tasarı, bir ihraççının iflas ettiği senaryoda, varlıkların ilk olarak mağdur olamamaları adına stablecoin sahiplerine ödenmesi gerektiğin altını çiziyor. Toomey’nin yeni çıkarmış olduğu tasarı ile geçtiğimiz nisan ayında çıkardığı tasarının arasındaki en büyük fark ise yatırımcı korumasına ilişkin eklenen maddeler oldu. 

Toomey’nin stablecoin’lere ilişkin hazırladığı yeni yasa tasarısı, yalnızca emtia benzeri ya da algoritmik olarak desteklenen stablecoin’ler için değil, aynı zamanda ihraççı tarafından doğrudan itibari para birimine dönüştürülebilen stablecoin ödemeleri için de geçerli olacak.

Öte yandan 31 Mart tarihinde Cumhuriyetçi Senatör Bill Hagerty, Meclise Stablecoin Şeffaflık Yasası sunmuştu. Hem Toomey’in hem de Hagerty’nin stablecoin mevzuatına ilişkin yasa tasarılarının nasıl değerlendirilecekleri ve hangisinin onaylanacağı ise merak konusu. 

Son olarak Pat Toomey, 16 Aralık’ta meslektaşlarına yaptığı bir açıklamada, 3 Ocak tarihi itibarıyla emekli olacağını söyledi. 

Toomey’nin ardından Senato Bankacılık Komitesi’nin Kıdemli Kongre Üyeliği görevini ise cumhuriyetçi senatör Tim Scott’ın üstlenmesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatör stablecoin’lere ilişkin yasa tasarısı sundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!