Sam Bankman-Fried, ABD’ye iade belgelerini imzaladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahamalar’da hapishanede tutulan FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, 20 Aralık’ta ABD’ye iade edilmesine ilişkin belgeleri imzaladı. SBF’nin yakında Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) teslim edilip cezai kovuşturma için ABD’ye gönderilmesi bekleniyor.  

Bankman-Fried 19 Aralık tarihinde ABD’ye iade edilmeyi kabul edeceğini ancak önce hakkındaki suçlamaları bilmek istediğini söylemesiyle birlikte bu hareket pek de şaşırtıcı olmadı.  

ABC News haberine göre, Fox Hill Hapishanesi yetkilisi Doan Cleare SFB’nin 20 Aralık tarihinde ABD’ye iade edilme belgelerini imzaladığını söyledi. 

Bloomberg’ün 20 Aralık tarihli bir bildirisinde Cleare, Bankman-Fried’ın 20 Aralık’ta iade belgelerini imzaladığını ve 21 Aralık’ta ise tüm iadeyle mücadele haklarından feragat eden belgeleri imzalayacağını ve aynı gün içerisinde ABD’ye iade edileceğini kaydetti.  

Bunun üzerine Cointelegraph onay almak için hapishane yetkilisinin ofisi ile iletişime geçti ancak haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla bir yanıt alamadı.  

Tüm belgeler imzalandıktan sonra SBF’nin FBI ajanları tarafından teslim alınıp özel bir havaalanından özel bir uçakla ABD’ye uçması bekleniyor.  

The New York Times gazetesi, 20 Aralık’ta Bankman-Fried’ın avukatlarının ABD’ye teslim edilmesinin ardından kefaletle serbest bırakılması için federal savcılarla görüştüklerini bildirdi. 

Kefaletle serbest bırakılma anlaşması ise eski CEO’nun davasını gören federal hâkimin onayını gerektirecek. Kefaletle serbest bırakılma talebi kabul edildiği senaryoda ise SBF’yi evde gözaltı ve elektronik izleme gibi kısıtlayıcı koşullara maruz kalabilir. 

SBF, şu anda ABD Adalet Bakanlığı tarafından kendisine yöneltilen elektronik dolandırıcılık, kara para aklama komplosu, menkul kıymet dolandırıcılığı ve yasadışı olarak siyasi kampanyalara finansman sağlama gibi suçlamalarla karşı karşıya. 

Sam Bankman-Fried, tüm suçlamalardan hüküm giyerse, 115 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. 

Öte yandan SBF, emtia yasalarını ihlal ettiği ve yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından da suçlamalarla karşı karşıya. 

Güncelleme (21 Aralık, TSİ 01:25): Bloomberg raporundan Bankman-Fried’ın 21 Aralık’ta ABD’ye nakledileceği bilgisi eklendi.

Güncelleme (21 Aralık, TSİ 05:48): New York Times’dan Bankman-Fried’ın avukatlarının ABD’ye iade edildikten sonra kefaletle serbest bırakılmayı tartıştığını öne süren rapor eklendi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried, ABD’ye iade belgelerini imzaladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!