Bitcoin madenciliği şirketi Core Scientific iflas başvurusu yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir alacaklının Core Scientific’e iflas olasılığından kaçınmasına yardım etmeyi teklif etmesinden günler sonra, Bitcoin (BTC) madenciliği şirketinin kaderini doğrulayan haberler gün yüzüne çıktı. Core Scientific, iddiaya göre azalan geliri ve düşen BTC fiyatından dolayı Teksas’ta 11. Madde iflas başvurusunda bulundu.

Finansal hizmetler platformu B. Riley, 14 Aralık’ta Core Scientific’e 72 milyon dolar nakit dışı finansman sağlamayı teklif etti. Core’un Haziran 2021’de 4,3 milyar dolar olan piyasa değeri, haber yayın saati itibarıyla 78 milyon dolara geriledi.

Core Scientific, uzayan ayı piyasasından dolayı faaliyetlerini sürdürebilmek için nisan ayında 9.618 BTC satmak zorunda kaldı. CNBC’nin haberine göre, şirketin mali durumuyla ilgili bir kaynak, şirketin 21 Aralık’ta 11. Madde kapsamında iflas başvurusu yapacağını söylüyor.

Şirket pozitif nakit akışı kaydetmeye devam etse de, geliri operasyonel masraflarını karşılamada yeterli olmuyor. Şirket, Bitcoin madencilik ekipmanı için de kira ücreti ödüyor.

CNBC haberinde Core Scientific’in madencilik operasyonlarına devam edeceği ve tasfiye olmayı planlamadığı belirtiliyordu. B. Riley’nin yardım teklifi, şirket hisselerinde geçici olarak yüzde 200 yükselişi tetiklemişti. Ne var ki bu hisseler, o tarihten beri düşüş trendinde.

Core Scientific’in Nasdaq’taki hisse hareketleri. Kaynak: TradingView

Core Scientific, Cointelegraph’ın yorum talebini yanıtlamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin madenciliği şirketi Core Scientific iflas başvurusu yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!