Alaska Eyaleti, düzenleyici rejimine sanal para birimlerini ekliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alaska’da, 2023 yılından itibaren para transferi düzenlemelerinde “Sanal Para Birimi” terimi de yer alacak. Düzenlemeye eklenen bu terim ile birlikte eyalette dijital para faaliyeti gösteren şirketler, para transferi lisansı almak durumunda kalacak. 

Hukuk şirketi Cooley 19 Aralık tarihli bir bildirisine göre, Alaska Eyaleti para transferi düzenlemelerini Sanal Para Birimi tanımını içerecek şekilde değiştirdi. Yerel İdari Hukukta yapılan yasa değişikliğine ve bu değişikliği kabul eden Bankacılık ve Menkul Kıymetler Birimine göre, Sanal Para Biriminin tanımı şöyle: 

“Değişim aracı olarak kullanılan bir değerin dijital temsili; her ne kadar para olarak isimlendirilse de para değildir.” 

Yasadaki söz konusu değişikliğin 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Değişiklikteki en dikkat çekici madde ise Sanal Para Birimini kapsayan ve para transferi faaliyetinde bulunmak isteyen bir kişinin de lisans başvurusu yapmak zorunda kalacak olması oldu. 

Yasada gerçekleştirilen diğer değişikliğe göre Sanal Para Birimi, ayrıca izin verilen yatırımlara ve para değeri tanımına da dahil edilecek. Ne var ki, Cooley’in yayınladığı analiz raporunda da belirtildiği gibi yakınlık ve ödül programlarının yanı sıra, çevrimiçi oyunların dijital token’ları da Sanal Para Birimi kategorisinin dışında kalacak. 

Öte yandan kripto faaliyetleri gösteren şirketler, söz konusu değişiklik yürürlüğe girmeden önce Alaska para transferi lisansı almak zorunda kaldı. Ancak DBS ile Sınırlı Lisans Sözleşmelerinin (LLA) önceki örneği, Sanal Para Birimi kavramını dahil etmedi. Bu yüzden de söz konusu Sınırlı Lisans Sözleşmeleri, 1 Ocak tarihinden itibaren geçersiz olacak. 

Son olarak Alaska, kripto para yatırımcılarından hala vergi almayan dokuz eyaletten bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kripto yatırımları üzerinden vergi almaya diğer ABD Eyaletleri ise Washington, Wyoming, South Dakota, New Hampshire, Nevada, Texas, Tennessee ve Florida’dır. Yine de Invezz tarafından gerçekleştirilen son araştırmalara göre, Alaska, kripto benimsemeleri açısından 50 eyalet arasında 36. sırada yer alıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alaska Eyaleti, düzenleyici rejimine sanal para birimlerini ekliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!