Güney Kore Mahkemesi, Terra ile ilişkili 92 milyon dolar değerindeki varlığı dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neredeyse 6 aydan fazla bir süre önce Terra ekosisteminin çöküşünün ardından, Güney Kore’li yetkililer hala Terra ile ilişkisi olan insanları araştırmaya ve fonlarını dondurmaya devam ediyor. 

Seul Güney Bölge Mahkemesi, geçtiğimiz kasım ayında Terra’nın kurucu ortağı Shin Hyun-Seong’dan 108 milyon dolar değerindeki varlıkları ele geçirmesinin ardından, Terra ile ilişkili daha fazla varlığa el koyma kararı aldı.  

The Korea Economic Daily’nin 20 Aralık tarihli bir haberine göre, Güney Kore Mahkemesi, Terraform Labs’e bağlı Kernel Labs şirketinin hem eski hem de görevdeki CEO’larının 92 milyon dolar değerindeki varlıklarının dondurulmasına karar verdi. 

2018 yılında kurulan Kernel Labs, merkeziyetsiz uygulamalara ve blokzincir ödeme sistemlerine odaklanan bir blokzincir danışmanlık şirketidir. Kernel Labs’in, Terraform Labs’in CEO’su Kim Hyun-joong ile yakın ilişkisi olduğuna inanılıyor. Bu inanç ise Hyun-joong’un bir zamanlar Terraform Labs’te mühendislik başkan yardımcısı olarak görev almış olmasından kaynaklanıyor. Bazı kaynaklar ise Kernel Labs çalışanlarının Terraform Labs’in Güney Kore ofisinde de çalıştığını ortaya koydu. 

Yeni bir rapora göre Seul Güney Bölge Mahkemesi, savcılığın Terra’da (LUNA) büyük karlar elde etmek için önceden varlıklarını satan yedi kişinin mülklerine el koyma talebini kabul etti. 

Kernel Labs CEO’su Kim ise Terraform Labs tarafından yasadışı bir şekilde sağlanan gelirlerdeki en büyük rakamı elinde bulunduran ve davaya karışan kişilerden biri oldu. Bununla birlikte Güney Kore’li savcılar Kim’in yasadışı kazançlar yoluyla elinde yaklaşık 61 milyon dolar bulundurduğunu tahmin ediyor. Savcılar, ayrıca bir başka Kernel Labs yöneticisinin ise yine aynı şekilde yasadışı yollarla 41 milyon dolara sahip olduğunu tespit etti. 

Ayrıca Kim’in 2021 yılında Güney Kore’de bazı büyük gayrimenkul alımları yaptığı bildirildi. Bildirilere göre Kim, geçtiğimiz kasım ayında Seul’ün en pahalı bölgesi olan Gangnam-gu’da 27 milyon dolara bir bina satın aldı. Kim Hyun-joong’un haziran ayında ise Seongdong-gu’da yaklaşık 7 milyon dolara bir daire satın aldığı ortaya çıktı. 

İlginizi çekebilir: Güney Kore yargıcı, Do Kwon’un eski ortaklarının tutuklama emrini iptal etti!  

Öte yandan dünyanın dört bir yanından yetkililer, Terraform labs’in kurucusu ve CEO’su Do Kwon’u aramaya devam ediyor. Son paylaşılan raporlara göre, Güney Kore’li yetkililer Kwon’un aylar önce Singapur’dan ayrılmasının ardından aralık ayının ortalarında Sırbistan’da saklandığına inanıyor. 

Daha önce de belirtildiği gibi, Terra’da meydana gelen çöküş 2022 yılında kripto para piyasasındaki en büyük bulaşmalardan biri oldu. Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD Classic (USTC), geçtiğimiz mayıs ayında ABD dolarına olan sabit değerini kaybetmeden önce piyasadaki en iyi 10 kripto para arasında yer alıyordu. Söz konusu çöküş, kripto piyasasında adeta bir domino etkisi yaratarak büyük finansal kayıplara ve belirsizliklere neden oldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore Mahkemesi, Terra ile ilişkili 92 milyon dolar değerindeki varlığı dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!