Kriptolarda 'batarsa' korkusu sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endeksler ve kripto para piyasalarında sular durulmuyor. ABD hisse senetleri Fed’in sıkı para politikasında resesyon senaryoları yaparken diğer tarafta da kripto para piyasasına ilişkin lokal likidite problemleri yaşanıyor. FTX hadisesinin yanıkları devam ederken, hangi şirketlerin topun ağzında olduğu belirsizliği ve şirketlerin likiditeyi güçlendirmek için kripto satışı yapması bir süre daha tatminkar yükselişlerden uzak olacağımızı söylüyor.

Endeksler ve kripto para piyasalarında sular durulmuyor. ABD hisse senetleri Fed’in sıkı para politikasında resesyon senaryoları yaparken diğer tarafta da kripto para piyasasına ilişkin lokal likidite problemleri yaşanıyor. Son olarak Bank of America, resesyonun birinci çeyrekten itibaren başlayacağına yönelik yayımladığı rapor ile Powell’ın 2023’te faiz indirimi yok açıklaması birleşince yatırımcılar nakitlerini tutma eğilimine yakın tutuyor. Kripto para cephesinde Solana tabanlı Raydium protokolüne düzenlenen 2 milyon dolarlık hack saldırısı ve Genesis’in bağlı olduğu Digital Currency Group’un (DGC) elinde tuttuğu coinleri iflasa karşılık finansman sağlamak için satacağı dedikosudu da hüküm sürmeye devam ediyor. Bu coin’lerin içinde Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Hedera Hasgraph, Zcash, Flow, Mana, The Graph, Basic Attention Token, Reserve Rights ve Ocean gibi bilindik kripto paralar bulunuyor. Ayrıca madencilik firması Core Scientific de 72 milyon dolarlık kredi bulmasına karşılık hala madenci satışlarının aktif olduğunu görüyoruz. Son olarak ise balina rasyosu da top 10 balina hesaplarının Bitcoin satmaya devam ettiğine işaret ediyor. FTX hadisesinin yanıkları devam ederken, hangi şirketlerin topun ağzında olduğu belirsizliği ve şirketlerin likiditeyi güçlendirmek için kripto satışı yapması bir süre daha tatminkar yükselişlerden uzak olacağımızı söylüyor.

Cuma günü yaşanan oynaklık sonucu 206 milyon dolarlık alım pozisyonu da likide olurken, haftalık bazda para girişlerinin de 1,2 milyar dolar azalması sektörün halen daha sermaye toplayabilecek güvene ve ortama sahip olmadığını gösteriyor. Globalde ABD tahvillerine artan ilgi de bize ‘fly to haven’ yani güvenli liman varlıklarına ilginin arttığını belirtiyor. Dolayısıyla mevcut gelişmeler bize kripto para kışının devam edeceğine dair görüş oluşturuyor.

Bu hafta kripto para ekonomik takviminde öneml gelişmeler bulunmazken, makro takvimde cuma günü ABD’de açıklanacak olan dayanıklı tüketim mal siparişleri ile kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerini alacağız. ABD’de talep hala enflasyon yönünde baskın olmayı sürdürüyor. Bu nedenle makro veriler önemle izleniyor.

Bitcoin, cuma günü aniden gelen düşüşle 17.300 seviyesinin gerisine inmesinin hemen ardından mevcut durumda 16.000-17.650 bandında bulunuyor. Yükselişlerin satış olarak geldiği Bitcoin için yine yukarı yöndeki tepkiler satış yönlü değerlendirilmeyi sürdürüyor. Ekim ayındaki yüksek montanlı hacme rağmen 21.350 seviyesini aşamayan Bitcoin için son iki haftadır satış yoğun baskılı hacim izliyoruz. 26 haftalık ortalamasının 19.700 seviyesinden geçmesiyle bu nokta majör direnç olarak beliriyor. Görünüm zayıf ancak olası tepkiler de satım yönünde izleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kriptolarda 'batarsa' korkusu sürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!