ABD’li Senatörden kriptoların yasaklanmasına ilişkin çağrı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) belki de kripto paraları yasaklamayı düşünmeleri gerektiğini söyledi. 

Brown, kriptolara ilişkin yorumlarını 18 Aralık tarihinde NBC’nin “Meet The Press” isimli programında dile getirdi, ancak senatör bir yasağın uygulanmasının zor olacağını da ekleyerek şunları söyledi: 

“Gerekli mercilerin yapmaları gerekeni yapmalarını istiyoruz. Evet, kriptoları yasaklamak zor olabilir, ancak kriptolar kıyı ötesi finans merkezlerine gidecek ve o zaman nasıl çalışacaklarını bilemeyiz.” 

Brown, ayrıca kripto paraların yasaklanması gerektiğine inanan Senatör Jon Tester ile aynı fikirde olduğunu paylaştı. 

Ohio Eyaleti’nin temsilcisi Sherrod Brown, son 18 aydır meslektaşlarına ve halka kripto varlıkların tehlikeleri konusunda eğitim verdiğini belirtti ve agresif önlemlerin alınması gerektiğine ilişkin çağrıda bulundu. 

Brown, “Zaten ABD Hazinesine ve Sekreterliğe giderek tüm çeşitli düzenleyici kurumlar aracılığıyla hükümet çapında bir değerlendirme istedim. Özellikle SEC, bu konuda agresif bir tutum sergiledi” açıklamalarında bulundu. 

Bununla birlikte Brown, kriptoların yasaklanması için en büyük örneğin ise FTX borsasında meydana gelen çöküş olduğunu belirtti. Brown, FTX krizinin kripto piyasasındaki yalnızca büyük bir sorun olduğunu da eklemeyi unutmadı. 

Brown, ayrıca FTX’in dışındaki diğer sorunlara da değindi. ABD Bankacılık Komitesi Başkanı, kriptoların Kuzey Kore’nin siber suç faaliyetlerini, uyuşturucu kaçakçılığını, insan kaçakçılığını ve terörizmin finansmanını şiddetlendirdiklerini belirtti. Brown, verdiği bu örneklerin ışığında kripto paraların tehlikeli olduğunu ve ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturduğunu savundu. 

Sherrod Brown, neredeyse bir yılı aşkın bir süredir kriptolara ilişkin şüpheci yaklaşımlarını dile getiriyordu. Brown, en son kripto para birimi reklam ve pazarlama kampanyalarının yanı sıra stablecoin ihracı konularında da endişelerini dile getirmişti. 

Brown, 30 Kasım tarihli bir Twitter gönderisinde herkesin kriptoların düzenlenmesi adına bir yaklaşımda bulunması için bir çağrıda bulunmuştu. Adalet Bakanı, ayrıca ABD’yi FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı ülkeye iade edilmesi talebinde bulunduğundan tebrik etti. 

I applaud the @TheJusticeDept and the Bahamian authorities for holding Sam Bankman-Fried accountable.

The @SenateBanking and Housing Committee will continue working to uncover crypto’s risks to consumers, our financial system, and our national security. https://t.co/dsSJ09PzYx

— Sherrod Brown (@SenSherrodBrown) December 13, 2022

İlginizi çekebilir: ABD’li Senatör’den kriptolara sert darbe!  

Öte yandan Sherrod Brown’un tüm meslektaşları onunla aynı fikri paylaşmıyor.  

Senatör Tom Emmer, 23 Kasım tarihinde FTX’in çöküşünün bir kripto başarısızlığı değil, merkezi aktörlerin neden olduğu bir başarısızlık durumu olduğunu belirtti. 

Ayrıca, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmet Komitesi Başkanı Patrick McHenry’nin kripto yanlısı olduğu da belirtmekte fayda var. McHenry bu hafta içerisinde, orijinal kötü hazırlanmış vergi hükmü hakkında daha fazla açıklama yapmak için kripto vergi değişikliklerinin gecikmesi çağrısında bulunmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatörden kriptoların yasaklanmasına ilişkin çağrı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!