Kazakistan CBDC için tarih verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ve Çin’den sonra dünyanın en büyük üçüncü Bitcoin (BTC) madenciliği merkezi olan Kazakistan, kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) dijital tengeyi piyasaya sürmeyi uygun buldu. Kazakistan Ulusal Bankası (NBK), söz konusu bulguyu testlerin ikinci aşamasının tamamlanmasının ardından açıkladı. 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ekim sonunda Kazakistan tarafından geliştirilen CBDC’nin BNB Chain’e entegre edileceğini duyrumuştu. Ülkenin CBDC araştırmaları gerçekleştirirken ana motivasyonu; CBDC’lerin finansal katılımı iyileştirmek, ödeme sektöründe rekabeti ve inovasyonu teşvik etmek ve ülkenin küresel rekabetçiliğinini artırmaktı.

Pilot araştırmada offline ödemeler ve programlanabilirliğe odaklanıldı. Ayrıca farklı senaryorlarda piyasa katılımcıları ve altyapı oyuncularının dahil olması tavsiye edilirken, ülkenin düzenleyicileri tarafından kullanılacak dile de netlik kazandırıldı. NBK’nin son araştırmasıyla Kazakistan’ın dijital tenge oluşturma isteği daha da somut bir hal aldı. Araştırma raporunun çevirisinde şöyle belirtiliyor:

“Teknolojik iyileştirmeler, altyapı hazırlığı ve bir işletme modeli ve yasal çerçeve oluşturma gereği dikkate alındığında, üç yıl boyunca kademeli uygulama gerçekleştirilmesi tavsiye olunur.”

Kazakistan merkez bankası, CBDC’yi 2023 başlarında kullanıma sunmayı planlıyor. CBDC işlevlerinin kademe kademe artırılması ve nihayetinde 2025’te ticari faaliyete geçmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kazakistan CBDC için tarih verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!