Kripto para borsası Crypto.com, Brezilya’da EMI lisansı aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Crypto.com, Brezilya merkez bankası Banco Central do Brasil’den Ödeme Kurumu Lisansı (EMI) aldı. Crypto.com’un resmî web sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre EMI, şirketin Brezilya’daki müşterileri için düzenlenmiş itibari para cüzdan hizmetleri sunmasına için verecek. Crypto.com geçtiğimiz yıldan bu yana Brezilya’da verdiği kripto para ya da itibari para birimleri hizmeti için Visa kart teklifinde bulundu. 

Crypto.com duyuruda, son aylarda Fransa, Birleşik Krallık ve Güney Kore de dahil olmak üzere ek çok ülkede onay aldığını belirtti. Bununla birlikte şirketin, ayrıca Singapur, Dubai ve Ontario da dahil olmak üzere birçok şehir ve eyalette ise geçici onayları da mevcut. Singapur merkezli kripto borsası, kısa süre önce ise web sitesi üzerinde rezerv kanıtı verilerini yayınlamıştı.  

Şirketin, Güney Kore’nin Busan kenti ile bir anlaşması bulunuyordu. Ancak FTX’te meydana gelen çöküş ile birlikte bu anlaşmanın tehlikede olabileceği düşünülüyor. 

#FIFAWorldCup #crofam pic.twitter.com/yg38A4KI20

— GG Crypto (@Guilhermesp103) December 13, 2022

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, ayrıca Brezilya’da aldığı lisansa ilşkin şu açıklamalarda bulundu:

“Brezilya ve LATAM piyasalarının tamamı, bütün cüzdanlara ulaşmamız için önemli bölgelerdir. Brezilya’da EMI’yi resmi olarak aldığımız için gururluyuz.” 

Chainalysis tarafından geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan bir rapor, kriptoların özellikler Brezilya’da yatırım aracı olarak kullanıldıklarını ortaya koymuştu. Kriptoların aynı zamanda Brezilya’da ödeme yöntemi olarak da kullanım alanları genişlemeye devam ediyor. Chainalysis, o tarihlerde Brezilya’yı kripto kullanımları açısından 7. sıraya yerleştirmişti. Neredeyse 10 milyon Brezilya vatandaşı, yani nüfusun yüzde 5’i kripto işlemlerini Mercado Bitcoin platformunda gerçekleştiriyor. 

Öte yandan Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ülkede kriptolara ilişkin daha fazla düzenleyici çerçevenin sıkılaştırılması yasal değişiklikler yapılması için baskı yapmaya devam ediyor. Brezilya, kriptolara ilişkin düzenleyici çerçevesini, birkaç yıl süren değerlendirmenin ardından geçtiğimiz nisan ayında onayladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto para borsası Crypto.com, Brezilya’da EMI lisansı aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!