SEC, Sam Bankman-Fried’ı yatırımcıları dolandırmakla suçladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın aleyhinde suçlamalarda bulundu. 

SEC, Bankman-Fried’ı 1933 Menkul Kıymetler Yasası ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın dolandırıcılıkla mücadele hükümlerini ihlal etmekle suçladı. SEC’in şikâyetinde, SBF’nin kendi kişisel hesabı dışında herhangi bir menkul kıymetin ihracına, satın alınmasına, teklifine veya satışına katılmasını yasaklayan gelecekteki menkul kıymetler yasası ihlaline karşı ihtiyati tedbir talepleri yer aldı. 

SEC, ayrıca Bankman-Fried’ı FTX Trading Ltd.’deki hisse senedi yatırımcılarını dolandırmak için planlı bir şekilde hareket etmekle suçladı. Düzenleyici kurum, SBF’nin dolandırıcılık yoluyla yatırımcılardan 1,8 milyar dolar çaldığını ve bu varlıkları da kardeş şirketi Alameda Research’e aktardığına ilişkin bir bilgilendirmede bulunmadığını söyledi.  

SEC Başkanı Gary Gensler, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Sam Bankman-Fried’ın yatırımcılara kripto alanındaki en güvenilir kurumun FTX olduğunu söylerken, başarısızlık abidesi alım satım platformunun üzerine bir dolandırıcılık kurumu kurduğunu iddia ediyoruz.” 

Öte yandan SEC tarafından SBF’ye ilişkin son dakika açıklamaları, eski CEO’nun Bahamalar Polis Teşkilatı tarafından tutuklanmasından yalnızca bir gün sonra geldi. Bununla birlikte SEC, Bankman-Fried’ın tutuklanmasından yalnızca saatler sonra ise SBF’nin tutuklanma sebeplerine ek olarak karşı suçlamada bulunmaya hazırlandıklarını açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, Sam Bankman-Fried’ı yatırımcıları dolandırmakla suçladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!