Kripto yanlısı senatörden, Bitcoin emeklilik planına tam destek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto yanlısı ABD Senatörü Cynthia Lummis, Bitcoin’e (BTC) verdiği desteğin hala arkasında. Lummis, Senato’daki diğer kripto karşıtı meslektaşlarına rağmen dijital varlıkları savunmaya devam ediyor ve BTC’nin emeklilik planlarında etkili olabileceğini düşünüyor. 

Bununla birlikte Senatör Lummis, ABD’deki birkaç kripto yanlısı politikacıdan yalnızca bir tanesi. Lummis, Senatör Kirsten Gillibrand ile yenilikçi kripto düzenlemeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Lummis, çevrimiçi haber platformu Semafor ile 12 Aralık’ta gerçekleştirdiği bir röportajda piyasadaki mevcut kripto kışının BTC’nin karlılığını sarsmadığına dikkat çekti. Bununla birlikte Lummis, BTC’nin ABD’nin 401k emeklilik planına entegre edilmesini görmek istediğini belirtti ve ekledi: 

“Vatandaşların emeklilik planlarına Bitcoin’i de dahil edeceklerinden emin olma konusunda çok rahatım çünkü BTC diğer kripto varlıklardan çok farklı.” 

Lummis, “Kişisel olarak Bitcoin arzının 21 milyondan ibaret olmasının, fiyatını yükselteceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı ve bunun yalnızca kişisel görüşünden ibaret olduğunu belirtti. 

Ayırca, Lummis’in şu anki yorumları, Haziran 202’deki emeklilik planlarıyla ilgili tutumundan çok daha farklı oldu. 

Senatör, o zamanlar söz konusu emeklilik planına BTC’nin yanı sıra diğer kripto varlıkların da dahil edilmesine kefil olmuştu. Ancak şimdi ise Lummis’in, piyasadaki mevcut kripto kışı ve en son FTX’te meydana gelen çöküşün ardından fikirleri değişmiş gibi görünüyor. 

Cynthia Lummis, “Kara para aklamayı önleme gibi belirli bir düzenleyici çerçeve kapsamında, insanların Bitcoin ve kripto paraları güvenli bir şekilde kullanabilmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı. 

İlginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried, onlarca suçlamayla karşı karşıya kalabilir  

Öte yandan kripto karşıtı Senatörlerden Elizabeth Warren, Tina Smith ve Richard Durbin ise piyasada meydana gelen son kargaşalardan istifade ederek Fidelity Invesrtments’ı BTC destekli 401(k) emeklilik planını yeniden gözden geçirmesi konusunda uyardı. 

Söz konusu uyarı mektubu 21 Kasım tarihinde Fidelity CEO’su Abigail Johnson’a atfedilmişti. Üç kripto karşıtı senatör de şirketin emeklilik planlarına BTC’yi dahil etmemesi ve uzak durması gerektiğinin gerekçesi olarak FTX skandalını örnek gösterdi. 

Bunun üzerine Adams’ın basın sekreteri Jonah Allon ise “Tüm finansal ürünlerde olduğu gibi, fiyat dalgalanmaları da pazarın olağan bir durumdur ve bir sektördeki aksaklıkların uzun vadeli büyüme yaşanamayacağının göstergesi olduğuna inanmak da dar görüşlülüktür” açıklamalarında bulundu. 

Son olarak diğer senatörler de bu hafta Bitcoin ve kripto paraların üzerine daha sık gelmeye başladı. ABD’li Senatör Jon Tester, geçtiğimiz günlerde kriptoların var olması için hiçbir sebep olmadığını belirtti. Tester, ayrıca kripto varlıkların düzenlemelere tabi tutulmamaları gerektiğini, düzenlenirlerse insanların bu varlıkların bir işe yaradığını düşünmeye başlayabileceklerinden bahsetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto yanlısı senatörden, Bitcoin emeklilik planına tam destek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!