Haftanın öne çıkan Metaverse ve NFT haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe’ye “sanal evren” olarak çevrilebilen “metaverse” kavramı, İngilizcede “meta” ve “universe” kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. İlk defa 1992 yılında Neal Stephenson tarafından kullanılan ve son zamanlarda kripto dünyasında en çok ilgi çeken teknoloji başlıklarından biri haline gelen metaverse, insanlara sanal dünyayla gerçek dünyanın birleşimini sunuyor.

Diğer taraftan Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT), blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token anlamına geliyor. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan, ayrıca benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan NFT’ler, her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırıyor.

Biz de geçtiğimiz hafta metaverse ve NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

Animoca Brands, Pixelynx hisselerinin çoğunluğunu aldı

Dijital eğlence, blokzinciri ve oyun şirketi Animoca Brands, Los Angeles merkezli müzik metaverse oyun platformu Pixelynx’in çoğunluk hissesini aldı.

Animoca Brands, 6 Aralık’ta satın alma işleminin oyun ve Web3 teknolojileri ve toplulukları arasındaki entegrasyonla beraber daha da genişletileceğini umduğunu duyurdu. Satın almanın finansman koşulları ise açıklanmadı.

Decentraland’ın sanal LAND sahipleri artık mülk kiralayabilecek!

Metaverse platformu Decentraland (MANA), sanal LAND’e sahip olan kullanıcılarının gerçekten bir toprak sahibi olmalarına imkân tanıyan yeni bir platform özelliğini duyurdu. LAND sahipleri, artık mülklerini resmi olarak önceden belirlenmiş süreler içerisinde platformdaki diğer kullanıcılara kiralayabilecek.

Bununla birlikte Decentraland’ın bu yeni özelliği, kullanıcılarına varlıkları üzerinden pasif bir gelir elde etmelerini sağlayacak.

ARAŞTIRMA: Tüketicilerin yüzde 90’dan fazlası metaverse’e ilgili

Zorlu piyasa koşullarında geçen bir yıla rağmen, metaverse ve bu yeni konseptin potansiyel kullanım alanları tüketicilerin aklında yer etmeye devam ediyor.

Capgemini’nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, tüketicilerin dörtte üçü metaverse’ün markalar ve bireyler ile etkileşimlerini etkileyeceğini düşünüyor. Her 10 kuruluştan 7’si ise metaverse ve üç boyutlu deneyimlerin müşteri deneyimi konusunda fark yaratacağına inanıyor.

Çinli mahkeme NFT’lerin sanal mülk sayılacağını söyledi

Çin’in Hangzhou şehrinde bir mahkeme, NFT koleksiyonlarının yasalar kapsamında korunması gereken online sanal mülkler olduğuna hükmetti.

Mahkeme, dava için NFT dijital koleksiyonların yasal özelliklerinin doğrulanmasının gerekli olduğuna karar verirken, Çin yasalarının şu anda bu özellikleri netliğe kavuşturmadığını da kabul etti.

FTX krizi NFT endüstrisini de vurdu: FTX NFT’lerde sorun var

Kripto borsası FTX’te meydana gelen çöküş, kripto endüstrisinde derin yaralar açtı. FTX’in olumsuz etkileri şimdi de NFT’lere sıçramış durumda. Pek çok kullanıcı şu anda, FTX destekli NFT’lerini görüntüleyemiyor.

Solana mühendisi jac0xb.sol, Twitter’da paylaştığı bir gönderide FTX’te basılan NFT’lerin Web2 uygulama programları aracılığıyla oluşturulduğunu ve bunun da görsellerin görüntülenememesine neden olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan Metaverse ve NFT haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!