Binance, belirli kriptoların anormal fiyat hareketlerinin hack ilişkili olmadığını doğruladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance, platformda Sun Token (SUN), Ardor (ARDR), Osmosis (OSMO), FUNToken (FUN) ve Golem (GLM) paritelerinde anormal fiyat hareketleri tespit etti. Borsa, şüpheli işlemleri inceleme altına aldı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, soruşturmanın 40’ıncı dakikasında fiyat hareketlerinin normal piyasa davranışları gibi göründüğünü açıkladı.

Binance, bugün geçtiğimiz saatlerde belirli işlem paritelerinde anormal fiyat hareketleri görüldüğünü bildirdi. Borsa, sorunla ilişkili şüpheli hesapları incelemek için soruşturma başlattı. Binance’in soruşturmasının ardından hesap veya API anahtarlarının çalınmış olma olasılığının düşük çıkması yatırımcıları rahatlattı.

Based on our investigations so far, this appears to be just market behavior. One guy deposited funds and started buying. (Hackers don’t deposit). Other guys followed. Can’t see linkage between the accounts. 1/3 https://t.co/QlB1VnlHVs

— CZ Binance (@cz_binance) December 11, 2022

CZ, şöyle bir açıklama yaptı:

“Biri borsaya yatırma işlemi yaptıktan sonra kripto satın almaya başladı. (Hackerlar borsaya para yatırmaz). Diğerleri de onu izledi. Hesaplar arasında bağlantı göremiyoruz.”

Borsa yine de fiyat manipülasyonu ihtimaline karşı önlem aldı. Dalgalanmanın artmasından kâr eden bazı hesaplar için çekim işlemleri geçici olarak sınılandırıldı. CZ’ye göre bu hesaplar, sosyal medyada da şikayetçi olan kişilere ait.

Diğer yandan CZ, benzer durumlardaki merkezileşme ve şirket müdahalesine ilişkin endişlere de değinerek “Ne kadar müdahale edebileceğimizde bir denge var” açıklamasını yaptı.

Hesapların çalınması veya ele geçirilmesiyle manipülatif işlemler gerçekleştirilme olasılığı sorulan CZ, Binance’in bu tür hesapları sürekli gözlem altında tuttuğuna açıklık getirdi:

“Hesap bilgilerinizi hacklenen bir üçüncü parti platformda bırakıyorsanız ve hacker bunu kullanırken dikkatli davranıyorsa, bizim tarafımızda tespiti zor olabilir. Fakat deniyoruz.”

Binance, yatırımcılara soruşturmada yeni bilgiler edinilir edinilmez paylaşma sözü verdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, belirli kriptoların anormal fiyat hareketlerinin hack ilişkili olmadığını doğruladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!