ABD’li Senatörden Fed Başkanı’na FTX Krizi Sonrası Baskı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li Senatör Elizabeth Warren, bankacılık kurumları ile kripto para şirketleri arasındaki ilişkinin irdelenmesi için Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’e baskı yapıyor.

Demokrat Parti üyelerinden Warren, aynı partiden senatör olan Tina Smith ile birlikte kripto para sektörüyle bağlantısı olan bankacılık kurumlarının, bu sektörden ne şekilde etkilendiğinin araştırılmasını istiyor.

Senatörler, Fed’in ve ona ek olarak OCC ile Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun, bu şirketlerle kurulan ilişkilerin “bankalara ve bankacılık sistemine karşı ne gibi riskler teşkil ettiği konusunda bir değerlendirme yapmasını” talep ediyor.

İki isim, geçtiğimiz gün Fed Başkanı Powell’e gönderdikleri mektupta, “Bu mektubu, yakın zamanda bankacılık sektörü ile kripto para firmaları arasında açığa çıkan ilişkiler yüzünden duyduğumuz kaygılar sebebiyle yazıyoruz.” ifadesini kullandı.

Elizabeth Warren ve Tina Smith, bu kaygıların özellikle bankaların kripto para borsası FTX ve Alameda Research ile kurdukları ilişkiler yüzünden kaynaklandığını belirtiyor.

Senatörler, Fed, FDIC ve OCC başkanlarından 21 Aralık tarihine kadar yanıt almayı bekliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatörden Fed Başkanı’na FTX Krizi Sonrası Baskı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!