Dünya Kupası’nda çeyrek final yaklaşırken taraftar token’ları düşüşte

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli futbol takımlarıyla ilişkili kripto paralar, 2022 FIFA Dünya Kupası taraftarlarının ilgisini çekmedi. Futbolla ilgili çoğu taraftar token’ının fiyatı, turnuva başladığından beri düşüyor.

CoinGecko verilerine göre; Portekiz, İspanya, Brezilya ve Arjantin’in dijital taraftar token’ları Dünya Kupası 20 Kasım’da başladığından beri yüzde 60 ile 88 arası değer kaybetti.

Söz konusu token’lar; Brezilya, Arjantin ve Portekiz’in çeyrek finale ulaşmasına rağmen düşüşte. İspanya ise 6 Aralık’ta Fas’a elenene kadar güçlü bir oyuncuydu.

Taraftar token’lar genellikle anlık maç sonuçlarına tepki veriyor. İspanya’nın taraftar token’ı SNFT, geçtiğimiz 24 saatte yüzde 39,1 düşüş gösterdi. Ne var ki, İsviçre’yi 6-1 yenen Portekiz’in token’ı POR da aynı süreçte yüzde 6,1 değer kaybetti. Bu durum, taraftar token’ların bağlı oldukları takımın başarılarına giderek daha duyarsız hale geldiğini gösteriyor.

Bu kripto paralar pik noktayı takımlar henüz Katar’a adım atmadan gördü. Dolayısıyla token’ların performansı klasik bir “söylentiyi satın al, haberi sat” olayı olarak yorumlanabilir.

Arjantin ve Portekiz’in taraftar token’ları, 18 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Brezilya ve İspanya’nın taraf token’ları ise bundan bi ay önce, 28 Eylül’de rekor kırdı.

Dev taraftar token platformu Socios’un token’ı Chiliz’in (CHZ) grafiğinde de benzer bir performans gözlenebilir. Rekor fiyata 20 Kasım’da ulaşan token, o zamandan beri yüzde 36 düştü.

Taraftar token’ların işlem hacminde de ciddi bir düşüş kaydedildi. Token’ların günlük işlem hacmi, 20 Kasım’dan beri yüzde 79-88 düşüş gösterdi.

Bu token’lar, taraftarlara destekledikleri takımlar ile eşsiz etkileşim fırsatları yakalamaları için tasarlandı. Token sahipleri, yapılan oylamalarda oy kullanarak takım kaptanının kol bandında ne yazacağı gibi konularda söz sahibi olabiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dünya Kupası’nda çeyrek final yaklaşırken taraftar token’ları düşüşte
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!