Afrika ve Orta Doğu’daki NFT Endüstrisi Büyümeye Hazırlanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT teknolojisinin benimsenmesi ve blok zinciri oyunlarının, 2028’e kadar önemli bir büyümenin beklendiği Afrika ve Orta Doğu pazarlarında yükselişte olduğu bildirilmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Afrika ve Orta Doğu’nun Yükselişe Geçmesi

ResearchAndMarkets’in bir raporuna göre, Afrika ve Orta Doğu NFT endüstrilerinin büyümesi bekleniyor. Bununla birlikte yıllık %48,3 büyüyerek 2022’de 3,42 milyar dolara ulaşması beklenmektedir.

Rapora göre, NFT endüstrisinin 2022-2028 döneminde %34,3 Compound Annual Growth Rate (CAGR) ile tahmin dönemi boyunca istikrarlı bir şekilde büyümesi beklenmektedir. Ayrıca rapor, bölgedeki NFT harcama değerinin de artacağını belirtti. Bununla birlikte 2022’de 3,42 milyar dolardan 2028’de 18,22 milyar dolara çıkacağını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), NFT’leri sergileyen Art Dubai NFT ile ilgili faaliyetlerde bir artış gördü. Rapora göre, ülkede çok sayıda yenilikçi NFT pazarının ortaya çıktığı son 12 ayda kanıtlanmıştır. Ayrıca blok zinciri tabanlı oyunların yükselişinin yanında BAE NFT pazarının hızla büyümeye devam etmesi beklenmektedir. Bu yenilik, BAE genel halkının NFT’leri almasını, satmasını ve takas etmesini kolaylaştırdı.

Büyük Firmalar NFT Sektörüne Giriyor

NFT tabanlı girişimlerden kripto para borsalarına kadar çok sayıda oyuncu BAE NFT pazarına girecektir. Ayrıca bu durumla birlikte NFT ticaret işlem değeri ve hacmindeki artışa katkıda bulunulmaktadır. Bununla birlikte trendin önümüzdeki birkaç yıl içinde ivme kazanmaya devam etmesi beklenmektedir. BAE her zaman gelişen teknolojilere açık olmuştur ve NFT teknolojisini kendi içinde benimsemiştir. Bu durum ülkenin posta operatörü, 50. doğum gününde federasyonun Ulusal Günü’nü kutlamak için NFT pulları basmasıyla birlikte daha çok belli olmaktadır.

Dubai ve Abu Dabi, kripto ile ilgili faaliyetlerin ve işletmelerin BAE’de yasal olduğunu duyurmuştur. Bununla birlikte büyük firmalar büyüyen küresel pazardan yararlanmak ve büyümelerini artırmak için NFT sektörüne girmektedir.

Örneğin, geçtiğimiz Nisan ayında Emirates Havayolları, metaverse ve NFT sektörlerine girişini duyurmuştur. Ayrıca firma, broşürlerin metaverse deneyimlerini geliştirmek için hizmetler ve dijital koleksiyon ürünleri getirmeyi planlamaktadır. NFT ve metaverse projeleri hali hazırda devam etmektedir. Dolayısıyla projelerin önümüzdeki aylarda başlaması beklenmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Afrika ve Orta Doğu’daki NFT Endüstrisi Büyümeye Hazırlanıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!