Kripto kredi şirketi Neco, ABD pazarından çekiliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kredi şirketi Nexo, 5 Aralık tarihli bir blog gönderisinde ABD’deki faaliyetlerini önümüzdeki aylarda kademeli olarak durdurmaya başlayacağını açıkladı. Şirket, ABD pazarından çekilme kararının üzücü ancak gerekli olduğunu belirtti. 

Today we are announcing the regrettable but necessary decision that Nexo will be phasing out its products and services in the United States due to a lack of regulatory clarity.

— Nexo (@Nexo) December 5, 2022

Nexo, neredeyse 18 aydır ABD’li yetkililere düzenleyici netlik üzerine çağrılarda bulunduğunu söyledi. Ancak, kripto kredi şirketi bu çağrıların sonuçsuz kaldığını kaydetti. 

Şirket, “ABD pazarından çekilme kararımız, 18 ay boyunca ABD eyaleti ve federal düzenleyicilerle olan iyi niyetli diyaloğumuzun çıkmaza girmesiyle sonuç bulmuştur. Şirket olarak maalesef ABD’nin blokzinciri işletmelerini etkinleştirmek için ileriye dönük bir planı olmadığını ve düzenleyicilerin müşterilerimize güven veremeyeceğini anladık” açıklamalarında bulundu. 

Nexo, New York ve Vermont’taki müşterilerinin çıkışını sağlamaya başladığını söyledi. Şirket, ayrıca ABD’deki Earn Interest ürünü için daha fazla kaydı da askıya aldığını belirtti. Bununla birlikte şirket 6 Aralık itibarıyla diğer sekiz eyaletteki Earn Interest ürününe erişimleri durduracağını açıkladı. 

Öte yandan ABD’li düzenleyiciler, FTX’te meydana gelen kriz ile birlikte oldukça sert eleştirilere maruz kaldı. Kimi ABD’li meclis üyeleri, düzenleyicilere borsaları denetlemeleri için daha geniş kapsamlı yetkilerin verilmesi gerektiğini savundu. Diğer yandan bir grup endüstri yöneticileri de daha sıkı düzenlemelerin yatırımcıları daha riskli alanlara itebileceğini savundu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto kredi şirketi Neco, ABD pazarından çekiliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!