Türkiye’de kasım ayına ilişkin enflasyon oranları açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00’da yapılan yeni bir duyuruda bu yılın kasım ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Paylaşılan verilere göre; enflasyon ekim ayında aylık bazda yüzde …, yıllık bazda ise yüzde …. artış gösterdi. 

TÜİK, kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketini ise 17 ekonomistin katılımıyla hayata geçirmişti. Anket sonuçları; kasım ayı enflasyon beklentisinin, aylık bazda ortalama yüzde 3,10 olduğuna işaret etmişti. Bununla birlikte; anketteki en düşük beklenti yüzde 1,90, en yüksek beklenti ise yüzde 3,82 seviyesindeydi. Aynı anket, yıllık beklentinin yüzde 84,65 olduğunu göstermişti. TÜİK’in açıklaması sonrası; ekim ayı enflasyonu, ortalama beklenti ……. gerçekleşmiş oldu.  

Bununla birlikte, Reuters da 11 katılımcıyla benzer bir beklenti anketi gerçekleştirmişti. Ankette, kasım ayına ilişkin yıllık enflasyon tahminleri yüzde 82,7 ila yüzde 85,3 arasında değişmişti.

Türkiye’de enflasyon, ekim ayında yüzde 3,54 artış göstermişti

Öte yandan; Türkiye’de enflasyon, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,54 artış göstermişti. Yıllık bazdaki artış ise yüzde 85,51 olarak gerçekleşmişti. Bu oranlarla birlikte ekimde yıllık enflasyon oranı, son 24 yılın zirvesine ulaşmıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye’de kasım ayına ilişkin enflasyon oranları açıklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!