Firefox’un geliştiricisi Mozilla, metaverse’e adım atıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha çok internet tarayıcısı Firefox olarak bilinen web geliştiricisi Mozilla, Web3 ve metaverse geliştirme alanına adım attı. 

Şirket, 30 Kasım tarihli bir blog gönderisinde, deneyim geliştiricisi Active Replica’yı satın aldığını açıkladı. 

Active Replica, sanal etkinlikler geliştirmeye yardımcı olmak için Mozilla’nın Hubs içerik oluşturucu platformuna katılacak. Active Replica, 2022 yılının başlarında düzenlenen birkaç gün süren sanat ve teknoloji festivali Mozfest’te Mozilla ile zaten çalışmıştı. 

Mozilla’ya göre, Active Replica’nın satın alınması isteğe bağlı çalışmayı, kişiselleştirilmiş abonelik katmanlarını, işe alım iyileştirmelerini ve Hub motorlarına yeni özellikler eklemeyi hızlandırma konularında da önem arz edecek. 

Mozilla, Hubs üzerinden yaptığı resmi duyuruda her iki şirketin de birbirinden hem birinin ölçeğinden hem de diğerinin geliştirme kapasitesinden faydalanacağını söyledi ve ekledi: 

“Active Replica ile birlikte, tek başımıza yapabileceğimizden daha fazla inovasyon ve yaratıcılık getirmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” 

Active Replica resmî açıklamasında, şirketin mevcut ortaklarıyla da çalışmaya devam edeceğini ve Mozilla ile olan iş birliğinin uzun vadeli hedeflerini genişletmeye yardımcı olacağını da yineledi. 

İlginizi çekebilir: Opera, Web3’ün yaygınlık kazanmasına destek olmak için Elrond ile el ele verdi 

Mozilla’nın metaverse planlarını geliştirmek için yaptığı bu gelişme, metaverse’ün Web3 alanının hem içerisinde hem de dışında dikkat çekmeye başladığı zamanda geldi.  

Öte yandan sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, metaverse geliştirme birimi Reality Labs’te büyük parasal ve personel kayıpları yaşamasına rağmen, metaverse’e ilişkin yaptığı planlar sayesinde güçlü kaldığını bildirmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Firefox’un geliştiricisi Mozilla, metaverse’e adım atıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!