Bitcoin fiyatı satıcıların yorulmasıyla dip yapmaya çok yakın olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, satıcıların FTX’te ettiği zararı nihayet kabullenmesi ile düşük riskli dip bölgesine girdi.

Bitcoin (BTC), satıcıların FTX’te ettiği zararı nihayet kabullenmesi ile düşük riskli dip bölgesine girdi.

Zincir üstü analiz şirketi Glassnode’un verileri satıcıların tükendiğini, BTC fiyatının da yükseliş için ideal düzeylere ulaştığını ortaya koyuyor.

Bitcoin satıcıları düşük dalgalanmayla karşı karşıya

FTX skandalının patlak vermesinden neredeyse bir ay sonra, Bitcoin yatırımcıları kapitülasyon ile zararına satış yapmış veya varlıklarını gerçekleştirilmemiş zarar ile tutmaya karar vermiş olabilir.

Borsanın iflas etmesinden günler sonra, zararda olan BTC arzı oranı yüzde 50’yi aştı. Bir başka zincir üstü gösterge ise yatırımcılarının zarar düzeyi konusunda daha olumlu bir tablo sunuyor.

Kârda olan arz ve 30 günlük dalgalanma arasındaki ilişkiyi ölçen Satıcı Tükenme Sabiti, bu yıl haziran ayında görülen davranışı tekrarlamaya başladı. Gösterge, zarar yüksek iken dalgalanmanın az olmasını Bitcoin fiyatının düşmesinin düşük ihtimal olması şeklinde yorumluyor.

Göstergenin yaratıcılarından ARK, “Düşük dalgalanma ve yüksek zarar kombinasyonu özellikle de kapitülasyon, kayıtsızlık ve Bitcoin fiyatının dip yapması anlamına gelir” diye açıklamıştı.

Bu durum mevcut statükoyu da yansıtıyor. Haziran ayındaki fiyat hareketinin tekrarlanması halinde, BTC/USD paritesi için rahatlama rallisi görebiliriz.

Glassnode, bu tür koşulları “düşük riskli dipler” olarak tanımlıyor.

Bitcoin Satıcı Tükenme Sabiti grafiği. Kaynak: Glassnode

Rahatlama rallisinin önünde bazı engeller de bulunuyor. Yeni bir kapitülasyon dalgasına giren Bitcoin madencileri, verilere göre BTC satışlarını artırdı.

Kripto araştırma şirketi Reflexivity Research’ün kurucu ortağı William Clemente, madencilik kârlılığını ölçmede kullanılan Hash Kurdelelerinden bahsederek “Potansiyel bir ikili dip madenci kapitülasyon dönemine giriyoruz” diye belirtti.

“Hash kurdelelerinde düşüşe işaret eden kesişim gerçekleşti. Tarihsel olarak bu, madenci kapitülasyonunun işaretçisi oldu.”

Bitcoin Hash Kurdeleleri grafiği. Kaynak: William Clemente/ Twitter

Glassnode’un madenci cüzdanlarından çıkan BTC’yi bir yıllık hareketli ortalamaya göre göre kıyaslayan madenci çıkış çarpanı, son altı ayın en yüksek seviyesinde.

Satıcı tükenmesiyle 1,073 ölçülen çarpan, haziran ayındaki BTC dibini anımsıyor.

Bitcoin madenci çıkış çarpanı grafiği. Kaynak: Glassnode

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin fiyatı satıcıların yorulmasıyla dip yapmaya çok yakın olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!