Meta 9,4 Milyon Dolar Zarara Neden Olan Metaverse İçin İyimser

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya holdingi Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirkete 9,4 milyar dolara mal olan Metaverse hakkında uzun vadede iyimser olduğunu belirtti.

New York Times’ın haberine göre Mark Zuckerberg 30 Kasım tarihinde New York Times DealBook Zirvesi sırasında yaptığı konuşmasında, metaverse için beş ila on yıllık bir periyotta hala iyimser olduğunu ancak şirketin kaynaklarını daha dikkatli kullanması gerektiğini ifade etti.

İletişim yollarının daha zengin sürükleyici hale geldiğini belirten Zuckerberg, şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik ekosistemine hakim olduğu söylemlerini yineledi. Ancak CEO yakın vadede şirketin kaynaklarını daha verimli ve disiplinli kullanması gerektiğini de vurguladı. Kasım ayında yapılan açıklamada, şirketin metaverse kaynaklı zararının yaklaşık 9,4 milyar dolar olduğu ve şirket giderlerinin azaltılması için 11 binden fazla kişinin işine son verileceği duyurulmuştu.

CEO, Meta’nın zamanının %80’ini Instagram, Facebook, WhatsApp ve diğer eski sosyal medya uygulamalarına odaklanarak geçirdiğini kalan %20’sinde ise metaverse ile ilgili yazılım ve donanım geliştirdiğini belirtti. Meta’nın metaverse birimi Reality Labs’e yapılan yatırımın %40’ının sanal gerçeklik donanımları geliştirmeye kalan %60’ının ise artırılmış gerçeklik teknolojilerine harcandığını belirtti.

Öte yandan Zuckerberg, Apple’ın dijital varlık uygulamalarına olan karşı politikalarını da eleştirdi. CEO, şirketin kısıtlayıcı politikalarının sürdürülebilir veya iyi bir politika olmadığını düşündüğünü söyledi.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta 9,4 Milyon Dolar Zarara Neden Olan Metaverse İçin İyimser
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!