Telegram CEO’su Pavel Durov, merkeziyetsiz araçlar için müjde verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevrimiçi iletişim platformu Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, 30 Kasım’da telegram’da canlı yayında yaptığı bir duyuruda, platformda gözetimsiz cüzdanlar ve merkeziyetsiz borsalar da dahil olmak üzere bir dizi merkeziyetsiz araç başlatmaya hazırlandıklarını söyledi. 

Durov, bu girişimlerinin FTX’te meydana gelen çöküşe karşı bir aksiyon alma durumu olduğunu belirtti. Sonuç olarak, dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX’in iflas etmesinin ardından pek çok insan paralarını kaybetti.  

Pavel Durov’un Telegram’a ilişkin duyurusu, açık ağ ya da TON, Katman 1 blokzincirine dayalı benzersiz kullanıcı adları için merkeziyetsiz bir açık artırma platformu olan Fragment’in lansmanından haftalar sonra geldi. Durov’a göre Fragment, bir aydan kısa bir süre içerisinde 50 milyon dolarlık kullanıcı adı sattı. 

Bununla birlikte Telegram ve Fragment’ı kuran Durov, TON blokzincirinin ilk resmi versiyonunun da arkasında olan kişiydi. Telegram CEO’su, ayrıca geliştirilmekte olan merkeziyetsiz araçlar için şu açıklamalarda bulundu: 

“Çözüm çok net: blokzincir destekli projeler, merkeziyetsizliğe dayanan kökenlerine dönmeliler. Kripto para kullanıcıları herhangi bir üçüncü tarafa güvenmeyen ya da güvenilir olmayan işlemlere ve bireysek saklama cüzdanlarına geçmelidir.” 

Durov, ayrıca eski platformların verimsizliklerine de dikkat çekti. Ünlü CEO, özellikle Ethereum’dan (ETH) bahsederek “Ne yazık ki son güncellemelerden sonra bile modası geçmiş ve pahalı kalmaya devam eden bir varlık” olarak bahsetti ve ekledi: 

“Platformların verimsizliklerinin merkezileşmeyi haklı kıldığı zamanlar çoktan eskide kalmış olmalı. TON gibi teknolojilerin potansiyeline ulaşmasıyla birlikte, blokzincir endüstrisi nihayet temel gerekliliklerini yerine getirebilmelidir.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Telegram CEO’su Pavel Durov, merkeziyetsiz araçlar için müjde verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!