Merge sonrası Ethereum (ETH) stake’lerindeki talep artmaya devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzincir veri şirketi Nansen, Ethereum’un (ETH) Proof-of-Stake’e (Hisse Kanıtı) geçiş yapmasının ardından çeşitli staking çözümlerinde sürekli olarak bir artış yaşadığını ortaya koydu. 

Topluluk tarafından çok beklenen Merge, genel olarak merkeziyetsiz finans (DeFi) için adeta bir lütuf oldu. Ethereum’un PoS’a geçiş yapmasıyla birlikte staking çözümleri yüksek talep görmeye devam ediyor.  

Bununla birlikte Nansen raporuna göre, Merge’ün, diğer teminatlandırılmış getiri sağlayan hizmetleri hızla geride bıraktı. Rapor, ayrıca tamamen kripto paralara özgü bir getiri sağlayan araç olarak stake edilmiş ETH’yi tanıtmadaki etkisine dikkat çekti. 

Stake edilmiş ETH çözümlerine kıyasla, Uniswap ve diğer otomatik hale getirilmiş piyasa yapıcılar ve likidite sağlayıcıları sönük kalmaya devam ediyor. Neredeyse 15,4 milyon ETH, yalnızca piyasa değerine göre ilk altı kripto parada toplam stake edilen Ethereum’un staking sözleşmesinde kilitlidir.  

“Stake edilen ETH, bu nedenle DeFi’da önemli bir ölçeğe ulaşan ve ilk getiri sağlayan araçtır. Önümüzdeki yıllarda hem önemli ölçüde büyüme hem de ekosistemi kökten dönüştürme potansiyeline sahiptir.” 

Ethereum, PoS mekanizmasına geçiş yaptığında, madencilerin yerini yeni bloklar önermek ve protokol ödülleri kazanmak için 32 ETH yatırmak veya stake etmek zorunda olan doğrulayıcılar aldı. 32 ETH stake edemeyen veya yapmak istemeyen kullanıcılar ise liquid stake olarak stake havuzuna katılabiliyor. Bu, aynı zamanda kullanıcıların herhangi bir zamanda stake edilen ETH’yi çekmelerine olanak da tanımış oluyor. 

Nansen metrikleri, yakın zamanda başlatılan protokollerin yeni mevduatları yerleşik hizmetlerden daha hızlı çekerken, liquid staking varlıklarının uzun vadeli sahiplere ağırlık verdiğini ortaya koydu. Bununla birlikte toplamda 14,5 milyon ETH’nin 5,7 milyonu ise ekosistemdeki toplam stake edilen ETH’nin yüzde 40’ından fazlasını oluşturan Lido ve Rocket Pool gibi staking havuzlarında stake ediliyor. 

Raporlara göre, Lido’da stake edilen ETH (stETH) havuzu stake edilen ETH pazar arzının yüzde 79’una hükmediyor. Stake edilen ETH’nin tokenlarının yüzde 52’si Aave, Curve ve Lido’nun yatırımcılar ve DeFi uygulamaları için ilgi ve faydayı gösteren wrapped stETH sözleşmesinde bulunuyor. StETH, ayrıca Ethereum’da Merge’ün gerçekleştirilmesinin ardından günlü işlem hacimlerinde yüzde 127 artış gördü. 

İlginizi çekebilir: Ethereum’a stake edilen ETH’lerin yüzde 64’ünü beş oluşum kontrol ediyor 

Öte yandan Rocket Pool (rETH) ve Coinbase’in (cbETH) stake havuzları sırasıyla yüzde 52,5 ve yüzde 43,3 olmak üzere son üç ay içerisinde en fazla büyüme gösteren varlıklar oldu. Coinbase’in cbETH’si, yalnızca Ağustos 2022’de piyasaya sürülmesine rağmen stETH dışındaki diğer tüm varlıkları geride bıraktı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Merge sonrası Ethereum (ETH) stake’lerindeki talep artmaya devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!