İtalya, kripto gelirlerini vergilendirecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın 2023 yılı için hazırladığı bütçe planları, ülke hükumetinin gelecek yıldan itibaren kripto paralardan elden edilen kazançlardan yüzde 26 oranında sermaye kazancı vergisi almayı planladığını ortaya çıkardı. Plana ilişkin hazırlanan yasa tasarısının, vatandaşların sahip oldukları dijital varlıkları bildirmelerini sağlayarak şeffaflığı artırmayı amaçladığı ifade edildi. 

Aktarılan detaylara göre; İtalya Başbakanı Giorgia Melani yönetimindeki kabine tarafından hazırlanan yasa tasarısı, vatandaşlara yüzde 14’lük bir vergi karşılığında 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren dijital varlıklarının değerini beyan etme seçeneği de sunuyor. Mevzuat, şeffaflığa ilişkin maddeleri ve dijital varlıklardan alınacak damga vergisini de içeriyor. Yasa tasarısının hala meclis onayına tabi olduğunun ve mecliste değişikliğe uğrayabileceğinin de altı çiziliyor. 

Portekiz de 2023’ten itibaren kripto kazançlarından yüzde 28 vergi toplamayı planlıyor

Öte yandan; İtalya’nın yeni yasa tasarısı, Portekiz’in kripto paralar için hazırladığı benzer bir vergi planını takip etti. Avrupa’nın en kripto dostu ülkelerinden biri olarak görülen Portekiz de yakın zamanda kripto vergilendirmesine ilişkin yeni bütçe taslağını meclise sunmuştu. Bu kapsamda ülke hükumetinin, 1 yıldan kısa bir süre içerisinde yapılan satın alımlarda elde edilen kripto kazançlarını vergilendirmeyi planladığı ifade edilmişti.  

Paylaşılan bilgilere göre; Portekiz, güncel olarak profesyonel veya ticari faaliyetlerden gelen kazançlar olmadığı sürece kripto kazançlarından herhangi bir vergi almıyor. Meclise sunulan yeni taslak ise 2023 yılından itibaren 1 yıldan az bir süredir elde tutulan kripto varlıkları ve kazançlarından yüzde 28 oranında vergi alınmasını öneriyor. Bu vergilendirme uygulamasının, hükumet bütçesini desteklemesi hedefleniyor. 365 günden uzun bir süredir tutulan kripto varlıklarının ise vergiden muaf tutulacağı belirtiliyor.  

Diğer yandan; sunulan bütçe taslağının, yürürlüğe girmesi için ülke parlamentosu tarafından onaylanması gerekecek. Yeni politika, kripto para birimlerinin ve madencilik operasyonlarının ihracını da vergiye tabi gelir olarak kabul edecek. Bununla birlikte; kripto para birimlerinin ücretsiz transferinden yüzde 10, kripto para işlemlerinden alınan komisyonlardan ise yüzde 4 oranında vergi talep edilecek. Portekizli yetkililere göre; yeni kurallar, Avrupa ülkelerindeki kripto mevzuatıyla uyumlu olacak.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İtalya, kripto gelirlerini vergilendirecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!