“FTX’in çöküşüne FTT Token sebep oldu”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın CEO’su, FTX borsasının başarısız olmasının sebebinin kendi token’ı FTT’yi çıkarmış olmasından kaynaklandığını belirtti. Ünlü CEO, FTT Token’ın merkezi olduğunu ve bu yüzden de bu durumun kriptoların doğasına aykırı olduğunu kaydetti. 

8 milyar dolarlık yatırım şirketi BlackRock’ın başkanı ve CEO’su Larry Fink, 30 Kasım’da gerçekleştirilen New York Times’ın 2022 Dealbook Zirvesi’nde düşüncelerini paylaştı. Fink, FTX’in çöküşüne neden olan şeyin kendi FTT Token’ı olduğuna inanmasına rağmen, kripto ve blokzincir teknolojisinin devrim niteliğinde olacağına inanıyor. 

BlackRock CEO’su Larry Fink DealBook 2022 Zievsi’nde konuşuyor. Kaynak: New York Times.

Binance Coin (BNB) ve Crypto.com’un Cronos Token’ı (CRO) gibi merkezi borsa token’ları, toplam 862 milyar dolarlık kripto piyasası değerinin 57 milyar dolarından fazlasını oluşturuyor. Fink, hala bu token’lar konusunda şüpheci olduğunu ve token’ları kontrol eden bu şirketlerin çoğunun ileride var olamayacağını öne sürdü. 

Fink, daha sonrasında New York Times muhabiri Andrew Sorkin ile gerçekleştirdiği röportajda Borsa Yatırım Fonlarını (ETF) yatırımın önceki evriminin nedeni olarak görse de sırada tokenize etmenin olduğunu belirtti ve ekledi: 

“Piyasalar ve menkul kıymetler için bir sonraki neslin menkul kıymetlerin tokenize etme durumunu oluşturacağına inanıyorum.” 

Bununla birlikte Fink, tokenizasyon ile ilgili faydaları detaylandırdı. BlackRock CEO’su, güvenen bankalar yerine, her menkul kıymet sahibini ve satıcısını gösteren dağıtılmış defterlerde anlık anlaşmaların mümkün olacağından, yatırım ekosistemini değiştireceğini öne sürdü. 

Fink, “Tahvil ve hisse senetlerinin anında satıldığını düşünün, hem de aracısız. Ücretleri önemli ölçüde düşüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

İlginizi çekebilir: Sam Bankman-Fried’ın özürleri hukukçuları şaşkına uğrattı 

Öte yandan Fink, FTX borsasında 24 milyon dolarlık bir yatırımı olduğunu açıkladı. Ancak Fink, ancak kendilerinin ve Sequoia Capital gibi diğer risk sermayesi şirketlerinin FTX üzerinde uygun durum tespitini yapmadıkları iddiaları üzerine spekülasyon yapmayı reddetti. 

BlackRock şirketi 2020 yılından beri aktif bir şekilde kripto piyasasında yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, en son 3 Kasım tarihinde USD Coin (UDSC) ihraç eden Circle’ın rezerv fonunu yöneteceğini duyurmuştu. 

BlackRock 27 Eylül de ise yatırımcılara blokzincir ile ilgili 35 şirkete erişim sağlayan bir ETF’nin başlatıldığını duyurmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“FTX’in çöküşüne FTT Token sebep oldu”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!