Binance, Donald Trump’a hizmet veren denetim şirketi ile birlikte çalışacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance, FTX’te meydana gelen çöküşle birlikte tetiklenen rezerv kanıtı (PoR) denetimlerinin bir parçası olarak muhasebe şirketi Mazars ile birlikte çalışacak. 

Muhasebe şirketi Mazars, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketi için çalışıyor. Wall Street Journal tarafından 30 Kasım’da yayınlanan rapora göre, şirket Binance’in rezerv kanıtı güncellemelerinde resmi üçüncü taraf finansal denetlemeleri yapmak üzere atandı. 

Binance’den bir sözcü, muhasebe şirketinin zaten borsanın resmi olarak paylaşmış olduğu Bitcoin (BTC) rezerv kanıtlarını incelediğini ve bundan sonra da şirketin güncellerinin token verilerini incelemeye devam edeceğini açıkladı. Sözcü, “Bitcoin için ilk güncelleme onayı bu hafta tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.  

Mazars, genel merkezi Paris’te bulunan resmi bir muhasebe şirketidir. Şirketin ABD birimi, Mazars US, Donald Trump için uzun süreler hizmet vermiştir. Bununla birlikte Mazars, 2019’da Temsilciler Meclisi Gözetim ve Reform Komitesi’nin Trump’ın bazı mali kayıtlarını talep etmesiyle bir tartışmaya karışmıştı. Söylentilere göre şirket 2022 yılında Trump ve ailesiyle olan bağlantılarını kopardı. 

Haber, rezerv kanıtı denetimlerinin bir parçası olarak yüksek meblağlardaki varlıklarını hareket ettirmesinin ardından geldi. Binance, 28 Kasım tarihinde 2 milyar dolar değerindeki 127,351 adet BTC’yi bilinmeyen bir cüzdan adresine gönderdi. Borsanın CEO’su Changpeng Zhao ise bu işlemin devam etmekte olan rezerv kanıtı sürecinin bir parçası olduğunu açıkladı. 

Bu eylem de kripto topluluğunda birtakım endişelerin ortaya çıkmasına sebebiyet verdi. Bilindiği üzere Zhao, daha önceleri borsalarda yüksek miktarlardaki varlıkları transfer etmenin kötüye işaret olduğunu açıklamıştı. 

Daha önce belirtildiği gibi Binance, FTX borsasının çöküşünün ardından rezerv kanıtı sürecini başlattı. Şirket 25 Kasım’da ayrıca Merkle Tree destekli Bitcoin için fon kanıtı uygulamasını başlattı. Bu uygulama ise Binance’in şeffaflığını kanıtlamak amacıyla başlatıldı. 

İlginizi çekebilir: Kripto borsası OKX rezerv kanıtı verilerini açıkladı 

Öte yandan FTX krizinin ardından yatırımcıların güvenini kazanmak adına rezerv kanıtı sürecini başlatan tek borsa Binance değildi. OKX ve KuCoin gibi pek çok borsa, Binance’in ardından rezerv kanıtı uygulamasını başlattı.  

Binance, Cointelegraph’ın yorum talebine cevap vermedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, Donald Trump’a hizmet veren denetim şirketi ile birlikte çalışacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!