Ukrayna, Binance entegrasyonu çalışmalarını durdurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna, dünyanın işlem hacmi açısından en büyük kripto para borsası Binance’in kripto ödeme altyapısını hükumet uygulamasına entegre etme çalışmalarını durdurdu. Ülke hükumeti, Binance’in Rusya ile olan ilişkileri nedeniyle ülke vatandaşlarından tepki görmüştü. Birçok kişi, yapılacak entegrasyon çalışmasının ülke için güvenli olmadığına işaret etti. Ukrayna, bu yılın şubat ayından bu yana Rusya işgali altındaydı.  

Bununla birlikte, Ukrayna’daki yerel kripto para borsaları da Binance entegrasyonuna tepki gösterdi. Ülkedeki pek çok borsa, kripto para ödeme altyapısı sağlayabilecek yerel borsalar varken bir devlet hizmeti için yabancı bir şirketten destek alınmaması gerektiğini dile getirdi. Bu platformlar ayrıca, kendi kripto para borsalarında Binance’in yerel token’ı BNB’nin alım-satım işlemlerini durdurarak entegrasyona ilişkin memnuniyetsizliklerini gözler önüne serdi.  

Binance’in altyapısı, Ukrayna’nın Diia mobil uygulamasına entegre edilmişti 

Öte yandan; Binance, ekim ayında “Müşterini tanı (KYC)” isimli özelliğini Ukrayna’nın Diia mobil uygulamasına entegre etmişti. Bu sayede resmi belgelerin ve devlet tarafından sunulan hizmetlerin çevrim içi olarak dijital kopyalarının oluşturulmasına olanak tanınıyordu. Söz konusu özellik, esasen Ukraynalıların Diia profillerini kullanarak Binance’e daha hızlı kaydolmasını mümkün kılmayı hedefliyordu. Entegrasyon ayrıca, Binance üzerinden Diaa’daki ödemelerin kripto paralarla yapılabilmesini de sağlıyordu.  

Fakat Rusya ve Ukrayna’nın içerisinde bulunduğu çatışma ve Binance’in Rusya ile ilişkileri, entegrasyon çalışmasının ülkede geniş çapta tepki almasına neden oldu. Gelen tepkiler üzerine Ukrayna, entegrasyon çalışmalarını durdurdu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ukrayna, Binance entegrasyonu çalışmalarını durdurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!