Brezilya’dan kripto düzenlemesi için yeni onay

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olarak görünen FTX, büyük bir çöküş yaşadı. Bu çöküş birçok şirketi de derinden etkiledi. Ülkeler bazında baktığımızda, düzenlemeler daha fazla konuşulmaya başlandı. Brezilya’nın alt meclisi, kripto sektöründeki denetimin artırılması için yeni bir yasa tasarısını onayladı. Tasarının tüzel kişiler için geçerli olacağı söyleniyor.

Brezilya alt meclisinden onaylanan yasa tasarısı için şimdiler da adres Başkan Jair Bolsonaro. Bolsonaro, tasarıyı inceleyecek ve uygun bulursa gerekli onayı verecek. 

Brezilya’nın yeni kripto yasa tasarısı

Reuters’ın haberine göre, Güney Amerika ülkesi Brezilya’nın yeni yasa tasarısı tüzel kişiler için geçerli olacak. Bu tüzel kişiler listesine dijital para birimlerini yerli ve yabancı para birimleriyle takas eden, transferler yapan, sanal varlık ihraç eden ya da satıcılarıyla bağlantılı finansal hizmetler sunan şirketler giriyor. 

Ülkenin yerel basınında da konuya ilişkin haberler var. Tasarı, ülkede aktif olan tüm kripto sağlayıcılarının, ülkede fiziksel bir varlığa sahip olmaya zorlayacak. Yeni kuralları ihlal edenler için ise para cezaları var. Hatta, hapis cezası da tasarıda yer alıyor. Şirketlere uyum sağlamaları adına bir süre de verilecek. 

Brezilya’daki kripto destekçileri, sektörde kurallar oluşturmanın önemli olduğunu vurguluyor. Dolayısıyla çoğunluk, yasa tasarısını destekliyor. 

Brezilya’nın bu hamlesinde başta da söylediğimiz gibi FTX tarafından alınan darbe var. Bu arada yaşanan çöküşten önce Sam Bankman-Fried’ın 10 milyar dolarlık müşteri fonunu kendi özel ticaret şirketine gizlice aktardığına dair haberler de çıkmıştı.  

Son olarak Brezilya’nın 2022 Chainalysis verilerine göre, kriptoda en aktif 10 pazardan biri olduğunu belirtelim.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Brezilya’dan kripto düzenlemesi için yeni onay
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!