ABD’li Senatör, bu altı kripto borsasını sorguya çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Senatosu Finans Heyeti Başkanı Ron Wyden, FTX borsasının likidite sorunu sebebiyle iflas etmesinin ardından, altı kripto para borsasından tüketici korumasına ilişkin bilgi vermelerini istedi.  

Wyden, 28 Kasım tarihli ayrı mektuplarda Binance, Coinbase, Bitfinex, Gemini, Kraken ve KuCoin’den, FTX’te meydana gelen çöküş gibi bir krizle karşı karşıya kaldıklarında ne gibi tüketici koruma protokolleri uygulayacaklarına ilişkin bilgilendirmede bulunmalarını istedi. ABD’li senatör, kullanıcı fonlarının bankalarda ya da Federal Mevduat Sigorta Kurumu veya Menkul Kıymetler Yatırımcı Koruma Kurumu altındaki kayıtlı komisyoncularda olduğu gibi FTX’te koruma altında olmadığının altını çizdi. 

Wyden, ayrıca “Komite kripto endüstrisi için ihtiyaç duyulan düzenlemeleri değerlendirirken, ben de bankaların, kredi birliklerinin ve menkul kıymet komisyoncularının müşterileri için uzun süredir var olan güvenceler doğrultusunda tüketici korumalarına yönelik ihtiyaçlara odaklanacağım. Eğer bu önlemler FTX çökmeden önce alınmış olsaydı, bugün çok daha az yatırımcı finansal zararlarla karşı karşıya kalmış olurdu” ifadelerini kullandı.  

Consumers who entrusted their assets to firms like @FTX_Official are discovering they have no protections when companies go bust. As Congress considers much-needed regulations for the crypto industry, I am laser-focused on ensuring real protections for consumers. https://t.co/QRdSUKe0A3

— Ron Wyden (@RonWyden) November 29, 2022

Wyden, söz konusu altı kripto şirketi için hazırlamış olduğu, tüketici varlıklarının korunması, müşteri verilerinin kullanımı ve piyasa manipülasyonuna karşı alınan önlemler de dahil olmak üzere soruların yanıtlarını 12 Aralık’a kadar hazırlamış olmaları gerektiğini bildirdi. Öte yandan ABD Senatosu Tarım Komitesi 1 Aralık tarihi için FTX’in çöküşünü araştırmak adına bir duruşma planladı. ABD’li senatörler Elizabeth Warren ve Sheldon Whitehouse ise Adalet Bakanlığı’nı borsada suç işleyen kişileri potansiyel olarak soruşturmaya davet etti. 

İlginizi çekebilir: FTX’ten bir skandal daha: Alameda Research ile gizli anlaşması ortaya çıktı 

FTX’in şu anda Delaware Bölgesi Mahkemesi’nde süren iflas işlemleri, borsanın 1 milyondan fazla alacaklıya karşı sorumlu olabileceğini ortaya koydu. İflas davasındaki bir sonraki duruşma ise 16 Aralık tarihine ertelendi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatör, bu altı kripto borsasını sorguya çekti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!