FTX krizi yayılmaya devam ederken, düzenleyici netlik çağrıları artıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası FTX’te meydana gelen çöküş sebebiyle endüstrinin neredeyse tamamı etkilenmiş durumda. Kripto yöneticileri ve politikacılar, ise düzenleyici çerçeve için seslerini daha fazla yükseltmeye devam ediyorlar.

Geçtiğimiz 24 saatte Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde, kriptolar için düzenleyici bir çerçeve oluşturulması ve denetlenmesi için kesinlikle gerekli olduğunu belirtti. ABD Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters ise milletvekillerinin 13 Aralık’taki soruşturmada FTX’in çöküşünü araştıracağını söyledi. 

The Financial Times’a göre, 28 Kasım’da ABD Senatörü ve aynı zamanda kripto destekçisi olan Cynthia Lummis, FTX krizinin meclis için bir uyarı çağrısı olduğunu söyledi. 

Financial Times’ın Kripto ve Dijital Varlık Zirvesi’nde konuşan Lummis, eğer düzenleyiciler tarafından kabul edilseydi, bu yıl tanıtmış olduğu iki partili yasa tasarısının FTX’in çöküşünü önlemiş olacağını söyledi. 

Lummis, “Söz konusu yasa tasarısı yürürlüğe girseydi, FTX için alarm zilleri çalabilirdi ve bu durumda da düzenleyici eylemlerin ve federal düzenleyici kurumlar tarafından incelemelerin başlamasına neden olabilirdi” ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance Lefkoşa Buluşması’nın bir parçası olarak Lefkoşa Üniversitesi’nde sahnede bir konuşma yaptı. Zhao, düzenleyici çerçevelerin kripto sektörünün gelişmesine, tüketicileri korumaya ve yasadışı faaliyetlerde bulunanların birtakım yaptırımlara maruz kalmalarına yardımcı olacağını söyledi. 

Yatırım danışmanlığı Hightower Advisors’ta baş yatırım stratejisti ve portföy yöneticisi olan Stephanie Link de endüstrinin daha fazla düzenlemeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Link, ayrıca kriptoların düzenlenmedikleri sürece önemsiz ve alakasız olduklarını söyledi. 

Why do we continue to discuss crypto? Broken and Irrelevant. Until there is regulation.

— Stephanie Link (@Stephanie_Link) November 27, 2022

Kripto analitik şirketi Messari’nin kıdemli araştırma analisti Tom Dunleavy, 28 Kasım tarihinde Twitter’da benzer şekilde düzenleme yanlısı görüşlerini bildiren bir gönderi paylaştı. Dunleavy, daha net bir düzenleyici çerçevenin yani yatırımcıların da yolunu açacağını belirtti. 

The biggest concern institutional investors have with investing in crypto is the uncertain regulatory environment

Clearer regulation paves the way for massive flows pic.twitter.com/2zBsi4AAXA

— Tom Dunleavy (@dunleavy89) November 28, 2022

Dunleavy, ayrıca “Kurumsal yatırımcıların kriptoya yatırım yapma konusundaki en büyük endişesi, net bir düzenleyici çerçevenin olmamasıdır” ifadelerini kullandı. 

Dunleavy, son olarak geçtiğimiz haftalarda Coinbase sponsorluğu tarafından gerçekleştirilen bir anketten alıntı yaptı ve kriptolara yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların düzenleyici eksiklik sebebiyle endişe duyduğunu kaydetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX krizi yayılmaya devam ederken, düzenleyici netlik çağrıları artıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!