Vladimir Putin’den bağımsız ve blokzincir tabanlı yerleşim ağı çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Başkanı Vladimir Putin, 24 Kasım tarihinde Moskova’da gerçekleştirilen Uluslararası AI Journey Konferansı’nda uluslararası küresel ödeme sistemlerinin tekelini eleştirdi. Putin, bağımsız ve blokzincir tabanlı bir yerleşim ağı çağrısında bulundu. 

Putin, Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank tarafından düzenlenen organizasyonda konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:  

“Dijital para ve blokzincir teknolojisi, kullanıcıları için çok daha uygun, güvenli ve en önemlisi bankalara veya üçüncü ülkelerin müdahalesine bağlı olmadan yeni bir uluslararası yerleşim sistemi oluşturmak için kullanılabilir. Böyle bir şeyin yaratılabileceğinden ve geliştirilebileceğinden eminim çünkü tekellerin kendileri de dahil olmak üzere tüm taraflara zarar veren emrinden kimse hoşlanmaz.” 

Putin, ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yüzünden Batı ile arasındaki gergin ilişkiler sebebiyle küresel ödemelerin ve ulusların risk altında olduğunu belirtti. Rusya Başkanı, Batı ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımları yasadışı kısıtlamalar olarak nitelendirdi.  

Vladimir Putin, “Uluslararası ödemelerdeki mevcut sistem pahalı, karşılıklı hesaplar sistemi ve düzenlemesi zor ve finans grupları tarafından kontrol ediliyor” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rusya’nın yerel medyası, milletvekillerin kripto para düzenlemelerine ilişkin yasa konusunda değişiklikler üzerine çalıştıkları bildirdi. Medyada çıkan haberlere göre, Rusya Hükümeti, ulusal kripto para borsası başlatmaya hazırlanıyor. 

Son zamanlarda medyayı meşgul eden bir diğer gelişme ise 17 Kasım’da parlamentonun alt meclisi olan Rusya Devlet Duması’na kripto para madenciliğini ve çıkarılan kripto para biriminin satışını yasallaştıran bir yasa tasarısı sunulması oldu. 

Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, kripto madenciliğini kapsayan yasa tasarısının yürürlüğe geçmesinin bu alana yasallaştıracağını belirtmişti. Aksakov, ayrıca dijital para birimlerinin çıkarılmasına ve dolaşımına ilişkin konularda kolluk teşkilatının oluşturulmasına imkân tanıyacağını kaydetmişti. Son olarak kripto paralar, şu anda Rusya’da bulunan yerleşimler için kullanılabilir durumda değildir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vladimir Putin’den bağımsız ve blokzincir tabanlı yerleşim ağı çağrısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!