Kraken, ABD yaptırımlarını ihlal ettikten sonra OFAC ile anlaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), kripto borsası Kraken ile “İran’a yönelik yaptırımların bariz ihlali” nedeniyle anlaşmaya vardığını duyurdu.

OFAC, 28 Kasım’da yaptığı açıklamada, Kraken’in ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal etmesiyle ilgili “potansiyel hukuki yükümlülüğünü yerine getirmek” için yapılan bir anlaşma kapsamında 362 bin dolardan fazla ödemeyi kabul ettiğini söyledi. ABD merkezli kripto borsası ayrıca hazineyle yapılan anlaşmanın bir parçası olarak yaptırımlara uyum kontrollerine 100 bin dolar yatırım yapacak.

OFAC, “Kraken’in, IP adres engelleme sisteminin de dahil olduğu uygun coğrafi konum belirleme araçlarını zamanında uygulamadaki başarısızlığı nedeniyle, Kraken platformunda sanal para birimi işlemleri yaparken İran’daymış gibi görünen kullanıcılara hizmet verdi,” ifadelerini kullandı.

Kraken baş hukuk sorumlusu Marco Santori, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada borsanın OFAC’a gönüllü olarak kendini bildirdiğini ve hatayı hızlı bir şekilde düzelttiğini,” söyledi:

“Kraken, bu karara varmadan önce bile uyum önlemlerimizi güçlendirmek için birçok adım atmıştı. Bunlara kontrol sistemlerini daha da güçlendirmek, uyum ekibimizi genişletmek ve eğitim ile hesap verebilirliği geliştirmek de dahil.”

ABD, İran’a 1979’dan bu yana ülkedeki işletmelere ve bireylere mal veya hizmet ihracatını yasaklayan yaptırımlar uyguluyor. Ancak Kraken’in, 2019’dan beri İran’da ikamet eden 1.500’den fazla kişinin Kraken’de hesap sahibi olmasına izin vererek bu kontrolleri ihlal ettiği ve onlara kripto alıp satma imkanı verdiği iddia ediliyor.

The New York Times’ın temmuz ayındaki bir raporuna göre, eylül ayında istifa edeceğini açıklayan dönemin CEO’su Jesse Powell, Kraken’e sağlanan faydalar herhangi bir potansiyel mali veya yasal cezadan daha ağır basarsa yaptırımlardan özellikle bahsetmemekle birlikte yasayı çiğnemeyi düşüneceğini söyledi. Kripto borsasının ayrıca ABD tarafından yaptırım uygulanan Suriye ve Küba’daki bireyler için de kripto paraya erişime izin verdiği bildirildi.

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu ayrıca Eylül 2021’de, Haziran 2020’den Temmuz 2021’e kadar uygun olmayan ABD’li müşterilere dijital varlıklarda marjlı bireysel emtia işlemleri sunarak Ticaret Borsası Yasasını ihlal ettiği iddiasıyla Kraken’e 1 milyon dolardan fazla para cezası ödemesini emretmişti. Kraken’in yeni CEO’su Dave Ripley, eylül ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na kaydolmak için bir neden görmediğini, çünkü “listelemekle ilgilendiğimiz menkul kıymetler olan herhangi bir token yok,” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kraken, ABD yaptırımlarını ihlal ettikten sonra OFAC ile anlaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!