Çin’deki sıfır COVID protestoları, OpenSea’de NFT oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de “Sıfır COVID” politikası kapsamında yapılan karantina çalışmalarına karşı baş gösteren protestolardan alınan fotoğraflar, dünyanın en büyük NFT platformu OpenSea’de “Silent Speech (Sessiz Konuşma)” isimli bir NFT koleksiyonu oldu. Polygon blokzincirde oluşturulan koleksiyonun, 135 fotoğraftan oluştuğu belirtildi. 27 Kasım’da açık artırmaya sunulan NFT’lerin 0,01 Ether’lik bir başlangıç fiyatı bulunduğu görüldü.  

Aktarılan detaylara göre; protestolar, Çin’in kuzeybatısındaki Sincan eyaletinin başkenti Urumçi’de çıkan ölümcül bir yangının ardından patlak verdi. Vatandaşlar, daha sonra “Sıfır COVID” politikası kapsamında yapılan karantina çalışmalarına ilişkin öfkelerini dile getirmek için sokaklara akın etti.  

Hükumet, yangın sırasında yaşanan trajedinin kurbanların kendi hatası olduğunu ima etti. Bu durum, protestoların yayılmasını hızlandırdı.  

Öğrenciler de halk protestolarına katıldı

Hafta sonu boyunca Çin’in Urumçi, Pekin, Şanghay, Wuhan ve Guangzhou gibi birçok büyük şehrinin sokaklarında geniş çaplı protestolar patlak verdi. Bununla birlikte, Çin’in 15 farklı eyaletinde yer alan en az 79 üniversiteden öğrenciler de halk protestolarına katıldı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin’deki sıfır COVID protestoları, OpenSea’de NFT oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!